Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Dublini magyar parádé

Már biztosan negyeddöntős az Európa-bajnokságon a két meccs után hibátlan U17-es magyar labdarúgó-válogatott. A világbajnokságra az írországi torna első öt helyezettje jut ki, azaz egy akadályt még mindenképp vennie kell Preisinger Sándor együttesének. A magyarok a szombati bemutatkozásukon a portugálokat (1–0) és kedd délután az izlandiakat (2–1) is legyőzték, és mivel a portugál–orosz 2–1-re végződött, mindenképp elsőként zárják a C csoportot. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, ezért ebben a tekintetben nem oszt, nem szoroz a pénteki oroszok elleni találkozó. A csoport utolsó mérkőzései, pénteken 19 órától Magyarország – Oroszország és Portugália – Izland. Az állás: 1. Magyarország 6 pont, 2. Izland 3 (4–4), 3. Portugália 3 (2–2), 4. Oroszország 0. A vb-kvalifikáció legegyszerűbb módja, ha a negyeddöntőt is sikerrel veszik a fiatalok, ugyanis a legjobb négy helye biztos Brazíliában. A következő körben a D csoport másodikja jön szembe, az egyaránt hatpontos spanyol és olasz válogatott közül az egyik. Ha nem jönne össze az elődöntőbe jutás, akkor is akadhat még esély a vébére, méghozzá az ötödik hely megkaparintásával.

 

Alapemberei nélkül lépett tovább a Pool

A Liverpool 4–0-ra nyert a Barcelona ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így hiába szenvedett az első meccsen háromgólos vereséget, 4–3-as összesítéssel kiharcolta a fináléba kerülést. Ezzel a vereséggel a Barcelona lett az első csapat a BL történetében, amelyik az egyenes kieséses szakaszban háromgólos előnyből már kétszer is kiesett. Tavaly a negyeddöntőben 4–1-re nyert az AS Roma ellen, de a visszavágón 3–0-ra kikapott, így idegenben lőtt góljának köszönhetően az olasz csapat ment tovább.

Két brazil játékos számára különleges volt a keddi találkozó, hiszen Alisson, a Liverpool kapusa tavaly még a Roma kapuját védte. A másik Philippe Coutinho, aki azért szerződött a Liverpooltól a Barcába, hogy a BL-ben is maradandót alkosson. Azóta a Barcelona egyszer sem tudott finálét játszani, míg a Pool két év alatt második döntőjére készül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük