Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kupaforduló

Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli alakulat is csatlakozik. A tizenhatoddöntőben mindössze egy találkozó dönt a továbbjutásról, a mérkőzéseket az alacsonyabban rangsorolt csapat otthonában rendezik. A piros-fehérek számára tavaly és tavalyelőtt is ez a szakasz jelentette a végállomást a kupában, mindkét alkalommal Krajovával kerültek szembe, és maradtak alul, előbb 0–0-s döntetlent követően a hosszabbításban szerzett góllal, majd 2–0 arányban. A másik talpon maradt székely csapat, az FK Csíkszereda a 2. ligás Petrozsényi Energeticianul csapatával játszik kedden hazai környezetben.

 

Könnyező Ronaldo

Mindössze 29 percig tartott Cristiano Ronaldo (33) első Bajnokok Ligája-fellépése új együttesében, az olasz Juventus focicsapatában. A nyáron a Real Madridtól érkező sztárt a Valencia otthonában rendezett csoportmeccsen (0–2) azonnali piros lappal állította ki a német játékvezető, Felix Brych (43), miután a portugál összetűzésbe keveredett a hazaiak kolumbiai védőjével, Jeison Murillóval (26).

Ronaldo odébblökte a védőt, s belekapott rövid hajába, Brych pedig, miután tanácskozott asszisztensével – ütési szándékot vélhettek felfedezni sokak szerint –, leküldte a pályáról az ötszörös aranylabdást. Ez Ronaldo első kiállítása 154. BL-meccsén: a támadó könnyeivel küzdve hagyta el a pályát.

A visszajátszások alapján Brych döntése megkérdőjelezhető, Massimiliano Allegri (51), a Juventus vezetőedzője is megdöbbent. „Ebben a helyzetben nagyon jól jött volna a videóasszisztens-rendszer – dohogott az olasz szakvezető. – Hatalmas csalódás, mert így legalább egy meccsre elvesztettük egy kulcsemberünket.” Kevésbé fogta vissza magát Ronaldo nővére, Katia Aveiro Instagram-oldalán: „El akarják pusztítani a testvéremet, de Isten nem alszik. Szégyen” – fogalmazott.

A mérkőzést a Juventus egyébként tíz emberrel is megnyerte a bosnyák Miralem Pjanic (28) két, büntetőből szerzett góljának köszönhetően.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük