Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

 

Labdarúgás, I. liga

Ma 18 órától a Sepsi OSK – FC Voluntari mérkőzés indítja a labdarúgó-élvonal 9. fordulóját, a házigazda piros-fehérek zsinórbeli harmadik győzelmükre hajtanak. A tabella harmadik helyén álló sepsiszentgyörgyiek jó formának örvendenek, legutóbbi hét bajnoki mérkőzésükön csak egyszer szenvedtek vereséget (augusztus 19-én, FCSB – Sepsi OSK 2–0), azóta pedig egyetlenegy gólt sem kaptak. A sereghajtó Voluntari viszont kényelmetlen ellenfél, annál is inkább, mivel sürgősen pontokra van szüksége. A két csapat közötti örökmérleg a mai vendégeknek kedvez, akik a tavalyi pontvadászat alapszakaszában mindkétszer 3–0-ra verték az OSK-t, míg az alsóházi rájátszásban egy 2–2-ős döntetlen mellett a piros-fehérek 2–1-re győztek.

A 9. forduló műsora: ma 18 órától Sepsi OSK – Voluntari, 21 órától Jászvásár – Dinamo; szombaton 15 órától Hermannstadt – Kolozsvári CFR, 18 órától Botoșani – Chiajna, 21 órától Krajova – Viitorul; vasárnap 21 órától FCSB – Călărași; hétfőn 21 órától Astra – Medgyes.

 

Labdarúgás, III. liga

Kőkemény kiszállás vár a KSE futballcsapatára szombaton a harmadosztályos pontvadászat 5. körében, ugyanis a rangsorban előttük álló, jelenleg harmadik Foksány otthonában lépnek pályára. A kék-fehérek szárnyalnak az első fordulóban a Bodzavásári Gloriától elszenvedett 3–2-es vereség óta, 3–0-ra verték Radócot, 1–0-ra Botoşani2-őt és 4–0-ra Fălticeni-t. Nyerő szériájukat szeretnék megtartani, bár ebbe a hazai csapatnak is lesz némi beleszólása.

Az 5. forduló programja, 1. csoport (kezdési időpont: 17 óra): ma Botoşani2 – Sporting Lieşti; szombaton Sănătatea Darabani – Rm. Sărat, Ceahlăul – Paşcani, Radóci Bucovina – Galaci Oţelul, Şomuz Fălticeni – Bodzavásári Metalul, Foksány – KSE, Foresta Suceava – Románvásár; vasárnap 11 órától: Bodzavásári Gloria – Ştiinţa Miroslava.

 

Megyei labdarúgás

A IV. liga 6. fordulójának programja (kezdési időpont: ifik 14.45, felnőttek 17 óra): szombaton Barót – Bereck; vasárnap Nagyajta – Ozsdola, Gelence – Perkő, Papolc – Illyefalva, Szitabodza – Réty, Kovászna – Zágon, Bardoc – Csernáton.

Az V. liga 4. körében: Nagybacon – Szotyor, Hidvég – Árkos, Uzon – Zabola, Kommandó – Bölön.

 

Cselgáncs

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncs-szakosztályának 13 sportolója utazott el Veres László és Vida Attila edzők kíséretében Paksra, ahol szombaton és vasárnap az Atom-kupán lépnek tatamira. Sok sikert nekik!

 

Díjugratás

Vasárnap 10 órai kezdettel Benedekmezőn zajlik a Székelyföldi Régió Bajnokság 5. fordulója, egyben döntője. A versenyzők öt kategóriában mérhetik össze tudásukat, a 10 év alattiak és a kezdők ügyességi versenyen, illetve a tapasztaltabb lovasok a díjugratás 70–80 cm-es, 90–100 cm-es és 100–110 cm-es kategóriájában. A verseny a Kovászna, Maros és Hargita megyei lovardák összefogásának eredménye, a korábbi fordulók Gyergyóremetén, Székelyudvarhelyen, Kurtapatakon és Sepsikőröspatakon zajlottak. Az öt kategóriában több mint 60 versenyző méri össze tudását, a fordulók során kategóriánként legtöbb pontot összegyűjtő lovas nyeri a Székelyföldi Régió Bajnokságot. Az esemény szervezője, a Vadon Lovas Klub szeretettel várja az érdeklődőket, a belépés díjtalan.

 

Sportos békenap

A Zöld Nap Egyesület ma tizedik alkalommal ünnepli meg a béke nemzetközi világnapját a kézdivásárhelyi sportcsarnok környékén. Reggel 8 órától már lehet jógázni Borbáth Kingával, 16 órától a Bod Péter Tanítóképző XI. B osztályos tanulói reneszánsz villámcsődülettel emlékeznek Mátyás király születésének 575., magyar királlyá választásának 560. évfordulójára. Lesz rajzkiállítás, Klára Kamilla énekel, 17 órától pedig felvonulnak a kerékpárosok.

Ovidzsudó

A 4–6 éves korosztály számára indít ovidzsudót a kézdivásárhelyi Bíbor Sportklub (edzők: Veres László, Czifra Attila és Vida Attila). A fiúknak és lányoknak egyaránt szóló játékos mozgásfejlesztő torna alapként szolgál a cselgáncs majdani elsajátításához. Helyszín: a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsterme, keddenként és csütörtökönként 17.30-tól 18.30-ig. Bővebb tájékoztatás a 0752.454.572-es vagy a 0744.624.215-es telefonszámokon.

Sportolimpia

Több mint 600 diák részvételével zajlik az idei Sportolimpia Kolozsváron. Az RMDSZ és a Communitas Alapítvány által szervezett torna megnyitóját a kolozsvári Aréna konferenciatermében tartották, szeptember 18-án. A Sportolimpia két fővédnöke, az atléta, gerelyhajító Ráduly-Zörgő Éva és a sílövő Tófalvi Éva mellett az eseményen jelen volt Csinta Samu, a Sepsi OSK elnöke, illetve Csillag Péter, a Nemzeti Sport újságírója is. Lapzártakor a Baróti Szabó Dávid Technológiai Líceum vegyes páros pingpongozói 2 győzelemmel és 2 vereséggel álltak, a Nagy Mózes Elméleti Líceum fiú kosárlabdázói három győzelmet arattak (a Kölcsey Ferenc Főgimnázium 51–39, a Tamási Áron Gimnáziummal 54–31, a Bethlen Gábor Kollégiummal 58–22), míg a Mikes Kelemen Elméleti Líceum lány kosarasai egy győzelmet (Báthory István Elméleti Líceum, 48–26) és két vereséget (Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, 31–33; Salamon Ernő Főgimnázium, 31–35) könyveltek el. A Székely Mikó Kollégium lány kézilabdázói 13–9-re kaptak ki a Cserey Goga Technológia Líceumtól és 21–0-re a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumtól, így nem jutottak tovább. A Puskás Tivadar Szakközépiskola labdarúgói 6–0-ra verték a Bethlen Gábor Kollégiumot, 5–2-re az Andrei Mureșanu Főgimnáziumot, 3–1-re a Bolyai Farkas Elméleti Líceumot, 3–2-re a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot, 5–1-re a Petőfi Sándor Elméleti Líceumot, és 1–1-et játszottak a Báthory István Elméleti Líceummal. Strandröplabdában a baróti lányok neve mellett két vereség, a fiúké mellett négy vereség állt. Az úszóeredmények még nem voltak frissítve a Sportolimpia honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük