Felhívás!

Rajtra vár az utánpótlás

Rajtra vár az utánpótlás Sport

Összesen kilenc háromszéki csapatot neveztek a kosárlabda utánpótlás-bajnokság 2020–2021-es idényére: Kézdivásárhely két csapattal, míg két sepsiszentgyörgyi klub hét együttessel lesz érdekelt a különböző ifjúsági küzdelemsorozatokban. Idén a koronavírus-járvány miatt már eddig is nagyon megkésett az idénykezdés, és úgy tűnik, az utánpótlás sem mentesül a mérkőzések előtti kötelező tesztelés alól.

 

Igencsak megkésett az idénykezdés az utánpótlás bajnokságokban, míg az előző években ilyentájt már javában zajlottak a különböző korosztályos pontvadászatok, idén nemrégiben zárult le a jelentkezés a soron következő 2020–2021-es szezonra. Igaz, ehhez kellett a világméretű koronavírus-járvány, amely miatt csak szeptemberben fejeződtek be az előző idénybeli kiírások. A napról napra bonyolódó hazai járványügyi helyzetben Háromszéket szám szerint kilenc, két kézdivásárhelyi és összesen hét sepsiszentgyörgyi csapat fogja képviselni az új idényben. Legtöbb együttest a Sepsi ISK nevezett, a megyeszékhelyi iskolás sportklub öt alakulata harcolhat majd bajnoki címért.

A Sepsiszentgyörgyi ISK két fiú- és öt lánycsapattal, valamint három edzővel vág neki az új szezonnak. A sportiskola U16-os és U18-as fiúalakulatát Kovásch Norbert irányítja, az U14-es és az U18-as lánycsapatot Bordás Noémi Ágota, míg az U16-os lányegyüttest Nemes Áron edzi. „Az U15-ös lánycsapatunk országos döntőt játszott, de mindenik csapatunknak folyamatosan tart a felkészülése. Október 20-áig kint és a sporttermekben edzettünk, most azonban napi rendszerességgel csak online felületen zajlanak a tréningek. Minden korosztályban nagyon jó a gyermekek hozzáállása, bár mindenki számára az volna jó, ha visszatérhetnénk a normál közegben zajló edzésekhez. Az edzők magatartása is példaértékű, úgy gondolom, hogy minden alkalmat meg kell ragadnunk a gyermekekkel való kapcsolattartásra, mivel most a legnagyobb a lemorzsolódás veszélye” – jelentette ki a sportiskola igazgatója, Nemes Áron.

A megyeszékhelyi Sepsi–SIC két lánycsapatot küld az országosra: a zöld-fehér mezesek az U13-as és az U15-ös bajnokságban küzdenek meg. A kisebbeket Kajdacsi Judit, a nagyobbakat Dragoslava Mikes irányítja. „Mivel a járvány miatt több város is vesztegzár alá került, úgy néz ki, hogy az utánpótlás-bajnokságok idén nem indulnak. Az ifjúsági csapatok helyzete kiábrándító, hiszen továbbra sem edzhetnek, egyelőre még mindig csak a hivatásos sportolók számára engedélyezett a felkészülés. Mint ismert, szeptemberben a szakszövetség megrendezte az utánpótlás számára a döntő tornákat – ahol U14-ben a Sepsi–SIC ezüstérmet szerzett –, viszont azt követően a koronavírus ismét megakadályozta, hogy folytathassuk a munkát. Bízunk benne, hogy jövő évben a lehető leghamarabb pályára léphetnek a gyerekek” – fogalmazott bizakodóan Rusz István, a Sepsi–SIC ügyvezető igazgatója.

A céhes városból a Nagy Mózes SK csapata az U18-as lány, míg a Kézdivásárhelyi SE együttese az U16-os fiú küzdelemsorozatban fog megmérkőzni. „A lánycsapat felkészítésével jómagam foglalkozom, a kisebb fiúkat Ljubomir Kolarevic edzi. Egyelőre nem sok mindent lehet tudni az ifjúsági bajnokságokról… Az elképzelések szerint a felnőttekhez hasonlóan buboréktornák formájában lesznek megrendezve a különböző korosztályos pontvadászatok, a kezdési időpontokat pedig még homály fedi” – nyilatkozta Farkas Alpár edző.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások