Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajt az Európa-kupában

Rajt az Európa-kupában Sport

Szerdán a csoportmérkőzésekkel kezdődik a második legrangosabb európai női kosárlabdasorozat, az Európa-kupa, amelynek E-csoportjában a Sepsi-SIC is érdekelt, olyan ellenfelek társaságában, mint a török Nesybe Aydin és Bursa BSB, valamint a selejtezőből érkező izraeli Elitzur Holon.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a zöld-fehér mezesek egy győzelemmel és egy vereséggel zárták az idei Euroliga-selejtezőt, így búcsút mondhattak a főtáblának, és az előző szezonhoz hasonlóan idén is az Európa-kupában vigasztalódhatnak. A Sepsi-SIC legjobb eredményét 2021-ben érte el a sorozatban, amikor a negyeddöntőig jutott.

Zoran Mikes vezetőedző az Elitzur Holon elleni találkozót felvezető sajtótájékoztatón meghívta a szurkolókat, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a mérkőzésen, annál is inkább, mivel legközelebb decemberben játszik hazai pályán a Sepsi-SIC a nemzetközi színtéren, ugyanis az izraeliek elleni összecsapást három egymásutáni kiszállás követi novemberben.

„Sokat jelentene számunkra, ha teltház előtt játszhatnánk, ezért kérjük szurkolóinkat, hogy minél nagyobb számban látogassanak ki az Arénába az európai szezonnyitóra, és segítsenek megszerezni első győzelmünket a sorozatban. Felkészültünk a mérkőzésre, úgy gondolom, a csapat készen áll a kihívásokra, még nem mutattuk meg a legjobb formánkat, de bízom benne, hogy a lelátó támogatásával idénybeli legjobb meccsünket tudjuk hozni” – fogalmazott Zoran Mikes, arra utalva, hogy a bajnokságban eddig nem találkoztak olyan erős ellenféllel, amely igazi próbatételt jelentett volna számukra.

A román bajnokságban évek óta egyeduralkodó Sepsi-SIC vezetőedzője elismerte, hogy az izraeli rivális rutinos játékosokkal rendelkezik, de ez nem tántorítja el őket. „Meg kell akadályoznunk, hogy a megszokott játékukat alkalmazzák. Tiszteljük őket, kettős győzelemmel abszolválták a selejtezőt, azonban minden esélyünk megvan arra, hogy legyőzzük őket. A lényeg, hogy jó csapatjátékot tudjunk felmutatni, azt várom el a játékosaimtól, hogy az első pillanattól fogva odaadóan, szívvel-lélekkel harcoljanak, és akkor biztosan eredményesek leszünk” – vélekedett.

Zoran Mikes úgy látja, minden esélyük megvan továbblépni a csoportból, bár nem bocsátkozott esélylatolgatásokba, de azt megígérte, hogy minden egyes mérkőzésre győzelmi szándékkal vállalkoznak. „Szerintem erős csoportba kerültünk, a törökök erős ellenfelek, nem lesz könnyű ellenük idegenben, még akkor sem, ha hagyományosan jól szerepelünk Törökországban” – tette hozzá az 50 éves szakember.

A bosnyák tréner nem fogalmazott meg különösebb elvárást az idei európai kupaszezonra, hacsak azt nem, hogy felülmúlják a tavalyi teljesítményüket, amikor a rájátszás első körében megtorpantak a török Orman Genclikkel szemben. „Meglátásom szerint többre vagyunk képesek, mint tavaly” – hangsúlyozta.

Zoran Mikes véleményét a zöld-fehér színekben eddig 101 mérkőzést kipipáló Ioana Ghizilă is osztja, a 25 éves játékos úgy véli, megvan minden esélyük arra, hogy sikeresen abszolválják a csoportkört, de ő is óvatosságra int, mint mondja, meccsről meccsre kell haladniuk.

A szerdán 19 órától kezdődő találkozóra a belépés felnőtteknek 15 lejbe kerül, míg a 18 év alattiaknak ingyenes. Jegyek a mérkőzés előtt, a helyszínen vásárolhatóak. A találkozó előtt bérletet is lehet váltani a 2022–2023. évi idényre, a nem helyhez kötött 200, a helyhez kötött pedig 300 lejbe kerül.

Fotó: Miska Brigitta

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük