Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rájátszásra készülve

Rájátszásra készülve Sport

A Román Labdarúgó-szövetség nemrég elkészítette az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság felsőházi, illetve alsóházi rájátszásának programját. Ennek alapján az alapszakaszt a rangsor alsó felében záró Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata kolozsvári buborékban kezdi meg a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelmet. A céhes városiak mellett a Kolozsvári Clujana és a Luceafărul Buzău harcol az 1. ligában való bennmaradásért.

A KSE Futsal együttese a vártnál gyengébb eredménnyel, két győzelemmel és tíz vereséggel a hatodik helyen fejezte be a 2020–2021-es élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszát, így a kék-fehér mezesek a folytatásban az alsóházi rájátszásban lesznek érdekeltek. Mivel az odavágók alatt a bajnokságból visszalépett a Dunărea Călărași, így várhatóan senki sem esik ki direkt az élmezőnyből, hanem a 7. helyen végző csapat osztályozót játszik a 2. Liga második helyezettjével.

Hirdetés
Hirdetés

A céhes városbeli alakulat mellett a Kolozsvári Clujana és a Luceafărul Buzău került a playoutba, ahová a Buzău 3, háromszéki csapatunk 2, a kincses városi gárda 1 pontot visz magával. A versenykiírás jelen állása szerint a felsőházi és az alsóházi rájátszásban egyaránt két-két torna lesz, amelyen mindenki játszik mindenkivel. A playout első turnéját február 12–14. között rendezik meg Kolozsváron, a másodikra március 20–22. közt kerül sor, ám ennek még nincs kijelölve a helyszíne. Azonban ha a járványügyi helyzet engedi, akkor az alsóházi rájátszás utolsó három mérkőzését nem teremtorna formájában bonyolítják le, hanem mindegyik együttes hazai környezetben játszhat egy-egy meccset.

A felsőházban a Galaci United, a Csíkszeredai Imperial Wet, a Dévai Autobergamo és az FK Székelyudvarhely csatázik a bajnoki cím megszerzéséért, a szintén buborékrendszerben zajló első tornára február 13–15. között kerül sor a galaci sportcsarnokban.

A playout menetrendje (a frf.ro szerint): kolozsvári teremtorna, február 12./1. forduló: Kolozsvári Clujana–KSE Futsal (18.30 óra); február 13./2. forduló: KSE Futsal–Luceafărul Buzău (14 óra); február 14./3. forduló: Luceafărul Buzău–Kolozsvári Clujana (13 óra). Március 20./4. forduló: Kolozsvári Clujana–Luceafărul Buzău; március 21./5. forduló: KSE Futsal–Kolozsvári Clujana; március 22./6. forduló: Luceafărul Buzău–KSE Futsal. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük