Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Újabb döntetlen

A szerbek után az észak-macedónokkal is 2–2-es döntetlent játszott szerdán a román teremlabdarúgó-válogatott, a 2022-es hollandiai Európa-bajnokság selejtezőjében. Robert Lupu legénysége a 8. percben hátrányba került, de alig 31 másodperc múltán a honosított Felipe Oliveira révén kiegyenlített. A második félidőben Sávio Valadares szögletét Ique Ribeiro juttatta hálóba, de a román előny sem tartott soká, a házi­gazdák két perccel a lefújás előtt kiegyenlítettek. A meccs nagy részében a honosított brazil/portugál sor játszott (Felipe Oliveira, Ribeiro, Sávio és Paulo Ferreira). A behívott székely játékosokból csereként pályára lépett Szőcs László, míg a háromszéki Mánya Szabolcs a kispadról nézte végig a mérkőzést. Folytatás egy hónap múlva, amikor a csoport meglepetéscsapata, a szerbeket és a macedónokat is legyőző Bosznia-Hercegovina látogat Romániába. A hollandiai Európa-bajnokságra a nyolc selejtezős csoport győztese és a hat legjobb csoportmásodik jut ki, illetve a selejtezőből megmaradt két második helyezett párharcának győztese. A csoport állása: 1. Bosznia-Hercegovina 6, 2. Románia 2, 3. Észak-Macedónia 1 (3–4), 4. Szerbia 1 (4–6). 

Gálameccs Angliával

Az Európa-bajnokságot megelőzően két barátságos találkozót játszik a román labdarúgó-válogatott. A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapján tette közzé: a júniusi hónapra lekötött két párharcot. Az elsőt, június 2-án Grúziával játsszák hazai környezetben, hat napra rá pedig Angliával csapnak össze idegenben. Az angolokkal legutóbb a 2000-es Európa-bajnokságon voltak azonos csoportban a románok, akkor a kvartett zárómeccsén 3–2-re nyertek ellenük, így továbbjutottak a negyeddöntőbe. 

Berki visszavonult

Berki Krisztián olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász bejelentette visszavonulását. A 35 éves sportoló az évek óta tartó vállsérülésével indokolta döntését. Az Újpesti TE lólengés-specialistája legutóbb a 2017-es kolozsvári kontinensviadalon indult, ahol ezüstérmet szerzett, ám ezt követően megsérült a válla, amit eddig öt alkalommal kellett megoperálni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük