Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz helyzetben a Sepsi OSK

Nehéz helyzetben a Sepsi OSK Sport

Jóformán be sem fejeződött a 21. forduló, máris a 22. játéknappal folytatódik az élvonalbeli labdarúgó pontvadászat. A több sebből vérző Sepsi OSK, a keddi mérkőzése elhalasztása után, ma este kénytelen lesz pályára lépni, Leo Grozavu alakulata 20.30-tól a sereghajtó Jászvásári Polit látja vendégül hazai környezetben.

Valóságos koronavírus-gócpont alakult ki a Sepsi OSK labdarúgócsapatánál, a hetek óta tartó folyamatos fertőzés elérte a csúcspontját. A fertőzésen átesett Leo Grozavu vezetőedző a román sajtóban azt nyilatkozta, mindössze a pottyondi születésű Csiszér Balázs nem kapta el a koronavírust a felnőtt csapatból.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a rendkívül nehéz helyzetbe került sepsiszentgyörgyi klub kedden kérte az FC Argeş elleni meccs elnapolását, és meg is kapta a Hivatásos Labdarúgó-liga jóváhagyását – a találkozót február 16-ra ütemezték újra. Ilyen előzmények után a ma esti Jászvásári Poli elleni mérkőzésen viszont a szabályzat értelmében már kötelező módon pályára kell lépjen a csapat, ellenkező esetben zöld asztalnál elveszíti a meccset.

Egyelőre kérdéses, milyen kezdővel tud kiállni az együttes. A csapatból a hétfői szűrést követően mindössze Rachid Bouhenna, Pavol Šafranko, Csiszér Balázs, Branislav Niňaj, Fejér Béla, Eder González és Tamás Nándor teszteredménye lett negatív, azonban a hét folyamán hét játékos is visszatért a pályára, miután számukra letelt a két hét karantén. Hétfőn Fülöp Loránd, Marius Ștefănescu és Cătălin Golofca állt edzésbe, csütörtökön Bryan Nouvier, Peter Gál-Andrezly és Anass Achahbar, ma pedig Claudiu Petrila csatlakozhat a kerethez. Hadnagy Attila ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint 15 játékos továbbra is karanténban van, közülük hétfőn négyen „szabadulnak”, majd 10-én és 11-én is visszatérhet egy-egy játékos, míg a többiek 15-én léphetnek ismét pályára.
„Próbáljuk menteni a menthetőt. Keményen megdolgoztunk azért, hogy idáig eljussunk, és most alig egy hónap alatt a csúcsról a mélybe érkeztünk.

Szerencsére az elmúlt időszakban nem remélt pontokat tudtunk begyűjteni, de mostantól nagyon nehéz lesz. Öt meccsünk van, háromnaponta pályára kell lépjünk. Megoldást kell találjunk, ellenkező esetben minden, amiért eddig dolgoztunk, semmissé válik” – fogalmazott kissé borúlátóan a vezetőedző.
Ami a két csapat közti örökmérleget illeti, az élvonalban eddig kilenc alkalommal találkoztak egymással, amelyből a sepsiszentgyörgyiek ötször győztesen hagyták el a pályát, három mérkőzés pontosztozkodással ért véget, a jászvásáriak pedig csak egyszer örülhettek a sikernek. Ráadásul a Román-kupa tavalyi elődöntőjének mindkét meccsén sima Sepsi OSK-győzelem született. Az októberi odavágón az OSK kíméletlenül kihasználta a Polit sújtó sérülés- és betegséghullámot, és 4–1-es győzelmet aratott.

A 22. forduló tervezett menetrendje: ma 20.30-tól Sepsi OSK – Jászvásári Poli; szombaton 14 órától Astra Giurgiu – FC Argeş, 21 órától Universitatea Craiova – FC Dinamo; vasárnap 13.30-tól Aradi UTA – FC Hermannstadt, 18 órától Medgyesi Gázmetán – Chindia Târgovişte, 20.30-tól FCSB – Academica Clinceni; hétfőn 17.30-tól FC Viitorul – FC Voluntari, 20.30-tól FC Botoşani – Kolozsvári CFR.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük