Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Papírforma szerinti győztes

Papírforma szerinti győztes Sport

Hétvégén Kézdivásárhelyen rendezték meg a Klausenburg Retro Racing névre hallgató retróautó-bemutató és -verseny tizenkettedik kiadását, egyben idei harmadik fordulóját. Az immár a Román Autósport-szövetség versenynaptárában is jegyzett esemény ismét sikeresnek bizonyult.

Péntek délelőtt a szervezők és főtámogatók sajtótájékoztatón számoltak be a rendezvény részleteiről, és az újdonságokról. Miután a helyi önkormányzat nevében Ménessy Kinga Kitty, a Metalubs Kft. képviseletében Németh Sándor, a Nexxon Kft. nevében Porkoláb Örs János biztosította további támogatásáról az eseményt 2014 óta szervező Horațiu Anghelt, a Klausenburg Retro Racing Egyesület létrehozója elmondta, idéntől a Román Autósport-szövetség (FRAS) égisze alatt rendezik meg az immár hatfordulósra bővült versenyt. A bákói megmérettetést követően Szatmárnémetiben dübörögtek a lóerők, a kézdivásárhelyi forduló után Temesváron, Désen, majd Ploiești-en bizonyíthatják rátermettségüket a résztvevők. „Óriási előrelépés számunkra, hogy a Klausenburg Retro Racing bekerült a hivatalos versenynaptárba, a résztvevők számára is plusz motivációt jelent, hogy nem csupán egy kupáért, hanem a bajnoki címért szállnak versenybe”, vélte a szervező.

Délután a Gábor Áron téren minden készen állt a céhes városban harmadszor rendezett esemény ünnepélyes megnyitóján, ahol a szép számban összesereglett érdeklődőknek Horațiu Anghel mutatta be a felvonuló negyvennégy retróautót és tulajdonosaikat. Ezúttal az időjárás igazán kegyesnek bizonyult, hiszen, bár mindvégig lógott az eső lába, az égiek nem rondítottak bele a rendezvénybe. Szombaton a fortyogófürdői Skat Kart gokartpályán a résztvevők három kategóriában – klasszikus, módosított és rally – mérték össze erejüket két futamban.

Hirdetés
Hirdetés

A fő produkció, a túlnyomórészt profi versenyzők által vezetett raliautók versenye vonzotta ezúttal is a legtöbb érdeklődőt a lelátókra, és ahogy az előző két céhes városbeli kiadáson, úgy idén sem volt kérdéses a győztes kiléte. Az országos hegyi szakaszon (VTM), illetve a kartingbajnokságban is versenyző kolozsvári Trifu Mihai hegyi szakaszon való versenyzésre készült Dacia Novájával mintegy tíz másodpercet vert rá követőjére.

– A munkahely, a család, illetve a VTM- és kartingbajnokság miatt nem vehetek részt minden fordulóban. Voltam Szatmáron és remélem, az otthonomhoz közeli dési futamokon is jelen leszek. Számomra nem a helyezés a legfontosabb, hanem hogy jól érezzem magam, bár nem bánom, ha győzök. Egyetlen VTM-fordulóra érek el, és a kartingbajnokságban sem fordulok elő túl gyakran. Bár mindhármat szeretem, valószínű, jövőben egyetlen dologra koncentrálok. A Klausenburg Retro Racinget elsősorban nem versenyként látom, itt mondhatni egy nagy család vagyunk, találkozunk, jókat beszélgetünk, bemutatjuk az autóinkat, és jól érezzük magunkat – nyilatkozta Trifu Mihai.

Hozzátette, a nemzetközi színvonalú Skat Kart pálya minden alkalommal lenyűgözi a résztvevőket, és a rendkívül pontos helyi érdeklődők is kedvesek számára, „akik a meghirdetett időpontban a lelátókon, illetve a pálya körül várják a futamokat”.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük