Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örömtáncok

Aki úgy általában, vagy pedig a Sepsi OSK két játékosának (Ştefan és Rus) okán szurkol Románia U21-es labdarúgó-válogatottjának, mindenképpen nagy örömökben lehetett része. (Az U21-es válogatottnál az életkorhatárt a selejtezők rajtja szabályozza, így a döntő tornán némelyek már túl vannak 21., sőt 22. vagy 23. születésnapjukon.) A várakozásokat fölülmúlva, Románia az Európa-bajnokság meglepetéscsapata. Nem tartozott a fogadóirodák kiemeltjei közé. Sőt még most, a két bravúr (4–1 Horvátországgal, 4–2 Angliával) után is hatalmas nyereményösszeget kínálnak azoknak, akik a hétfő esti francia–román mérkőzésen román győzelemre fogadnak! E sorok írásakor, a német–osztrák és dán–szerb eredmények előtt érvényes állás szerint Rus Adriánék még 2–0-lás vereséggel is elődöntősök. Az Európa-bajnokság elődöntője olimpiai részvételt jelentene. Márpedig román labdarúgó-válogatott 1964-ben (!) szerepelt utoljára olimpiai játékokon (5. hely).

A magyar sportnak is eredményes hete volt, a 3×3-as női kosárlabda-válogatott például vasárnap este világbajnoki döntőt játszott Kínával, és tartja a szintet ahhoz, hogy a tokiói olimpiára kijusson. A cél komolyságát jól érzékelteti, hogy Medgyessy Dóra a hagyományos (nagypályás) kosárlabda magyar női válogatottjával részt vehetett volna a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságon, de ő inkább a 3×3-as világbajnokságot választotta. Érthető, hiszen ebben a műfajban Európa-bajnok a nemzeti csapattal.

A magyar vívók „Tokió szellemében” küzdöttek és nagyon ígéretesen szerepeltek a németországi Európa-bajnokságon, a négy érmet olimpiai számokban sikerült megszerezni, a mérleg javítható a júliusi budapesti világbajnokságon, amely még fontosabb az olimpiai részvétel kiharcolásának szempontjából… Kedves sportesemény volt a szülői ágról bukovinai székely származású id. Dárdai Pál (1951–2017) emlékére szervezett pécsi labdarúgó mérkőzés. Pályára lépett a néhai játékos volt válogatott fia (Dárdai Pál), valamint három, szintén labdarúgó unokája (Palkó, Márton, Bence), akik közül ketten a német korosztályos válogatottak alapjátékosai voltak az utóbbi időszakban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük