Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bravúros feljutás

Bravúros feljutás Sport

Annak ellenére, hogy 3–2-es vereséget szenvedett szombaton Zernyesten, 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal sikeresen abszolválta az osztályozót, és feljutott a III. ligába Kovászna megye bajnoka, a Zágoni Törekvés.

A Sergiu Brujan által irányított zágoni tizenegy 2–1 arányban nyerte a párharc odavágóját, szombaton pedig komoly ellenállásban volt része a brassói bajnok, a Zernyesti Olimpic részéről. Kiélezett küzdelem zajlott a pályán, az első félidőben döntetlenre álltak a csapatok (1–1), majd a második félidő elején a Törekvés szerzett vezetést (1–2), de a házigazdák gyorsan kiegyenlítettek, és bekeményítettek a végjátékban, a 94. percben megszerezték a győztes találatot is, többre azonban nem futotta az idejükből, így a Zágoni Törekvés az osztályozó nagy nyertese.

Zernyesti Olimpic (BV) – Zágoni Törekvés (CV) 3–2 (az odavágón: 1–2), gólszerzők: Adrian Dascălu (31. – tizenegyesből), Ionuţ Stanislav (59.), George Saragea (90+4.), illetve Alex Dumitrache (11.), Emanuel Creţulescu (52.).

Hirdetés
Hirdetés

Zágon már rendelkezik III. ligás tapasztalattal, legutóbb a 2015–2016-os idényben volt a nagyközségnek képviselője a harmadosztályban, a Zágoni FC. Sőt, rövid ideig, Zágon községnek két csapata is volt a harmadosztályban: Zágon és Papolc, csodájukra is járt az egész ország.

Egyelőre viszont kérdéses a zágoniak magasabb szinten való szereplése, a szándék ugyan megvan a csapat és az önkormányzat részéről, de minden az anyagiakon múlik. Kis József polgármester szerint örvendetes tény a feljutás, viszont arra figyelmeztet, a helyi tanács önmagában nem tudja biztosítani a III. ligás szerepléshez szükséges anyagiakat, ezért olyan támogatókat keresnek, akik segítenének fenntartani a csapatot. Reméljük, sikerrel járnak.

A román sportsajtó egyébként már tényként kezeli a zágoniak visszalépését, a gsp.ro egyenesen úgy véli, a háromszékiek pénztelenségét nem más, mint a CSA Steaua tudná kihasználni, amely, mivel szerepel az Elit Ligában, indíthatna egy fiókcsapatot a III. osztályban… A nagynevű CSA Steaua amúgy nem tudta megnyerni a bukaresti negyedosztályos bajnokságot, ráadásul Bukarest bajnoka, a Carmen csapata is csúfosan megbukott az osztályozón, a călăraşi bajnok, a Mostiştea Ulmu búcsúztatta őket.

Amint arról beszámoltunk, a harmadosztályos kiírásban nem kell számottevő változásokra számítani, az elmúlt idényhez hasonlóan öt 16 csapatos csoportban zajlik a pontvadászat, a bajnokság végén az öt csoportelső feljut a II. ligába, míg a 13–16. helyezettek, illetve a leggyengébb 12. helyezett kiesik. A III. liga 2019–2020-as idénye a tervek szerint augusztus 24-én rajtol. Az őszi idény november 30-ig tart, a tavaszi pedig március 7-én kezdődik, és május 30-án fejeződik be. A bajnokság részletes programjára még várni kell.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük