Felhívás!

Röviden

A sors keze

Azonos csoportba került a magyar és a román női kézilabda-válogatott a Japánban sorra kerülő decemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság sorsolásán. Kim Rasmussen magyar szövetségi kapitány csapata a második kalapból várta a pénteki, tokiói sorsolást, amelynek során a románokat kapta az első kalapból, így az olimpiai bajnok oroszokat, valamint a világ- és Európa-bajnok franciákat is elkerülte. A montenegróiakat a harmadik, a spanyolokat a negyedik, a szenegáliakat az ötödik, a kazahokat pedig a hatodik kalapból sorsolták a C csoportba. Női kézilabdában az eddigi 98 magyar–román meccsből kilenc döntetlennel zárult, 33 alkalommal Románia, 56-szor pedig Magyarország győzött. Minden csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első két-két csapat kerül az elődöntőbe. A magyar együttes a középdöntőben a D csoport továbbjutóival találkozhat. Japánban november 30. és december 15. között kerül sor Kjúsú-sziget három városában: Kumamotóban, Jacusiróban és Jamagában. Ez lesz a 24. női világbajnokság és az utolsó vb, amelyen 24 csapat vesz részt, 2021-től már 32 tagú lesz a mezőny. A házigazda Japán és az Európa-bajnok Franciaország mellett a világbajnok indulási jogot szerez a jövő évi, tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak, akárcsak a legutóbbi Európa-bajnokság azon két legjobb csapata, amely a vb-n nem kerül a hét közé. A magyarok hetedik helye az Eb-n ilyen szempontból is értékes volt.

A vb csoportbeosztása: A-csoport: Hollandia, Norvégia, Szlovénia, Szerbia, Angola, Kuba; B-csoport: Franciaország, Dánia, Németország, Koreai Köztársaság, Brazília, Ausztrália; C-csoport: Magyarország, Románia, Spanyolország, Kazahsztán, Szenegál, Montenegró; D-csoport: Oroszország, Svédország, Japán, Argentína, Kína, Kongói DK.

Még egy újabb bravúr?

Anglia bravúros legyőzésével (4–2) óriási lépést tett a román U21-es nemzeti együttes, hogy ott legyen a torna elődöntőjében. A csoport zárómeccsét ma 22 órától játsszák a franciákkal. A kontinenstorna három négycsapatos csoportjából az első helyezettek mellett a legjobb második jut be az elődöntőbe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.