Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pályafutása során először döntőt játszhat Simona Halep Wimbledonban

Pályafutása során először döntőt játszhat Simona Halep Wimbledonban Sport

Simona Halep kiváló játékkal 6:1, 6:3-ra legyőzte csütörtökön az ukrán Elina Szvitolinát, és ezzel pályafutása során először bejutott a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjébe.

Hirdetés
Hirdetés

A jelenleg a világranglista hetedik helyén álló, 27 éves román lány a második romániai sportoló, aki döntőbe jut a wimbledoni openen: ez a teljesítmény rajta kívül csak Ilie Năstasénak sikerült, aki 1972-ben és 1976-ban is finálét játszhatott az All England Clubban, igaz, mindkettőt elveszítette. Halep 2014-ben az elődöntőig jutott Wimbledonban, tavaly a harmadik körben búcsúzott.

A csütörtöki találkozó eleje kiegyensúlyozott párharcot ígért, hiszen az első két játék tíz-tíz percen át tartott. Mindkét gémet Halep nyerte, és bár ezt követően Szvitolina (WTA-8.) nullára brékelt, innen a román lány szinte tökéletesen játszott, 6:1-re hozva az első szettet.

A második játszmában 3:3-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, aztán Halep elvette Szvitolina adogatását, majd hozta a sajátját és egy újabb brékkel lezárta a mérkőzést, egy óra és 12 perc játék után.

Mindkét játékos egy-egy ászt ütött, Halep három kettős hibát vétett, de kiválóan adogatott, az első szervák után 74 százalékban nyerte meg a pontokat, míg ellenfelének ez csak 47 százalékos arányban sikerült. A román lány 26 nyerő ütést mutatott be, ellenfele tízet, és mindketten 16 ki nem kényszerített hibát vétettek.

A szombati fináléban a tavalyi döntős amerikai Serena Williams és a cseh Barbora Strycova közötti találkozó győztese lesz Halep ellenfele.

A román teniszező ötödik Grand Slam-döntőjét játszhatja szombaton: 2018-ban az ausztrál nyílt teniszbajnokságon is bejutott a fináléba, a Roland Garroson pedig 2014-ben, 2017-ben, illetve 2018-ban is döntős volt, és tavaly meg is nyerte azt. Így a US Open marad az egyetlen GS-torna, amelyen még egyetlen alkalommal sem játszott döntőt Halep.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük