Felhívás!

Palánk alatt az utánpótlás

Palánk alatt az utánpótlás Sport

Az elmúlt hétvégén a kézdivásárhelyi sportcsarnokban zajlott az U15-ös országos lánykosárlabda-bajnokság ötödik teremtornája. A házigazda Nagy Mózes Sportklub csapata hibátlan mérleggel zárta a tornát, míg a Sepsi ISK egy-egy győzelmet és vereséget összegzett.

Az NMSK lánycsapata szombaton, az éllovas Bukaresti Olimpiával játszott csoportrangadót. A papírformának megfelelően rendkívül kiélezett csatát hozott a két együttes párbaja, amelynek tétje a csoportelsőség megszerzése volt, ugyanis négypontos győzelem esetén a kézdivásárhelyi lányok megelőzhették volna a fővárosiakat a tabellán. A derekasan küzdő hazaiak balszerencséjére utolsó próbálkozásuk kifordult a kosárból, így „csak” 57–55-re nyertek, és maradtak a második helyen. A vasárnap Târgovişte elleni mérkőzésnek már nem volt komoly tétje, de itt is hozták a kötelezőt Farkas Alpár tanítványai (65–41).

A Sepsi ISK számára felemásan alakult a hétvége, a megyeszékhelyiek parádéztak első meccsükön, Târgovişte ellen (84–24), viszont alulmaradtak a listavezető bukarestiekkel szemben (37–56). További eredmények: Csíkszereda–Jászvásár 69–54, Jászvásár–Gyergyószentmiklós 47–41.

A csoport állása: 1. Olimpia 21 ponttal, 2. NMSK 19, 3. Csíkszereda 16, 4. Sepsi ISK 15, 5. Jászvásár 14, 6. Gyergyószentmiklós 12, 7. Târgovişte 11.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.