Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Palánk alatt az utánpótlás

Palánk alatt az utánpótlás Sport

Az elmúlt hétvégén a kézdivásárhelyi sportcsarnokban zajlott az U15-ös országos lánykosárlabda-bajnokság ötödik teremtornája. A házigazda Nagy Mózes Sportklub csapata hibátlan mérleggel zárta a tornát, míg a Sepsi ISK egy-egy győzelmet és vereséget összegzett.

Az NMSK lánycsapata szombaton, az éllovas Bukaresti Olimpiával játszott csoportrangadót. A papírformának megfelelően rendkívül kiélezett csatát hozott a két együttes párbaja, amelynek tétje a csoportelsőség megszerzése volt, ugyanis négypontos győzelem esetén a kézdivásárhelyi lányok megelőzhették volna a fővárosiakat a tabellán. A derekasan küzdő hazaiak balszerencséjére utolsó próbálkozásuk kifordult a kosárból, így „csak” 57–55-re nyertek, és maradtak a második helyen. A vasárnap Târgovişte elleni mérkőzésnek már nem volt komoly tétje, de itt is hozták a kötelezőt Farkas Alpár tanítványai (65–41).

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi ISK számára felemásan alakult a hétvége, a megyeszékhelyiek parádéztak első meccsükön, Târgovişte ellen (84–24), viszont alulmaradtak a listavezető bukarestiekkel szemben (37–56). További eredmények: Csíkszereda–Jászvásár 69–54, Jászvásár–Gyergyószentmiklós 47–41.

A csoport állása: 1. Olimpia 21 ponttal, 2. NMSK 19, 3. Csíkszereda 16, 4. Sepsi ISK 15, 5. Jászvásár 14, 6. Gyergyószentmiklós 12, 7. Târgovişte 11.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük