Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötből öt arany a táncosoknak

Ötből öt arany a táncosoknak Sport

Emlékezetesre sikeredett a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC táncszakosztályának szereplése a május 29-én véget ért horvátországi Dance Star világbajnokságon. Az adriai tenger partján, Porecben több mint 7 000 táncos mutatkozott be, a népes mezőnyben kiemelkedőt nyújtottak a megyeszékhelyi táncosok.

Hirdetés
Hirdetés

Vass-Vitus Kinga szakosztályvezető lapunknak elmondta, minden eddiginél jobban várták az idei világbajnokságot, amelyre négy produkciójuk kvalifikálódott az A-ligába a bukaresti előválogatón, de emellett alaposan előkészítettek egy ötödik koreográfiát is, amelyet a poreci előválogatóra neveztek be. A precíz munkának meg is lett az eredménye, a O Hour előválogatón a Ninja GOrls az első helyen végzett, maga mögé utasítva a többi versenyprodukciót, és bejutott az A-ligába.

A táncoslábú lányaink számára felejthetetlen élményt nyújtott a Dance Star hivatalos megnyitója, a tenger partján felállított színpadra minden nemzet felvonult a maga zászlója alatt, a közönség üdvrivalgása közepette – számolt be a történtekről Vass-Vitus Kinga, hozzátéve, hogy a versenynap is igazi kihívásnak bizonyult, mivel maga a versenyzés megfeszített iramban zajlott. „A szülőket bevonva vetkőztettük, öltöztettük, sminkeltük lányainkat, mert nagyrészük két, de olyan is volt, aki három versenyprodukcióban vett részt. Táncosaink a legjobbat hozták ki magukból minden produkciónál, fáradtságot nem ismerve” – mesélte.

Eredmények, A-liga, Comercial Dance kategória, első helyezettek: Candy Crush: Andreea Cirlan – szóló (gyerek korosztály), Totally Spies: Kajcsa Nicole Vivien, Daragics Nóra, Szakács-Dálnoki Kriszta – duó, trió, kvartett (mini korosztály), 0 Gravity: Kibédi Renáta, Kovács Csengelle, Balázs Szidónia, Székely Adrienn, Andreea Cirlan – csoport (gyerek korosztály), ReDemption: Stinghe Szófia, Brandabura Ingrid, Cojocaru Kriszta Adrienn, Székely Anett, Kaláka Kriszta, Krizbai Zsanett, József Orsolya, Székely Adrienn, Andreea Carlan, Kibédi Renáta, Kovács Csengelle, Balázs Szidónia – csoport (junior), Ninja GOrls: Stinghe Szófia, Brandabura Ingrid, Cojocaru Kriszta Adrienn, Székely Anett, Kaláka Kriszta – csoport (felnőtt).

„Gratulálunk a lányoknak a kitartó munkájukért és az elért bravúros eredményért. A maximális 120 pontszámból mindegyik produkciónk külön-külön 102 pontszámon felül szerzett, a Ninja GOrls pedig 107-et, ami rendkívülinek számít, hiszen Gala Night-os pontérték. Külön kiemelnénk Sándor Lilla felkészítő tanárt, aki az összes versenyzőnket a pódium legmagasabb csúcsára juttatta. Köszönet a szülőknek a támogatásért, Bartók Ildikónak a versenyruhák elkészítéséért” – fogalmazott Vass-Vitus Kinga. – „Mindez nem valósulhatott volna meg a Vitus Residence, Bertis, Hortigala, Capitaly Taxi, Cetina Verde Bradet SRL, GADO, Asicov SRL, Popa Radu, Dio Panprod SRL, Izoplus Building, Tiber SRL, Uniontax Covasna SRL, Aquaris Veritas Export-Import SRL, Volum Serv SRL, Klassz Market, Erdorodave, Vis Proiect, Miticon srl, Cosmin Stivuitoare, Transilvania Broker és nem utolsó sorban a Kovászna Megyei Tanács anyagi támogatása nélkül” – fűzte hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük