Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesz szurkolnivaló bőven!

Lesz szurkolnivaló bőven! Sport

Európa-bajnokság vagy világbajnokság döntő tornájának is beillő sorozat előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott. A 2022–2023-as Nemzetek Ligája elit osztályának harmadik csoportjában szűk tíz (!) nap alatt Olaszország, Németország és Anglia lesz az ellenfél, utóbbi kétszer!

Hirdetés
Hirdetés

A mérkőzések: június 4-én 19 órától Magyarország – Anglia, 7-én 21.45-től Olaszország – Magyarország, 11-én 21.45-től Magyarország – Németország, 14-én 21.45-től Anglia – Magyarország. A két utolsó mérkőzés (magyar-olasz, német-magyar) szeptemberben lesz. A három ellenfél világbajnoki mérlege: Anglia egy aranyérem, két negyedik hely, Olaszország négy aranyérem, két ezüst, egy bronz, egy negyedik hely, Németország (és NSZK) négy arany, négy ezüst, négy bronz, egy negyedik hely. Az Európa-bajnokságokon: Anglia egy ezüst, két bronz, Olaszország két arany, két ezüst, egy bronz, egy negyedik hely, Németország három arany, három ezüst, három bronz. A magyar válogatottnak két világbajnoki ezüstérme, egy Európa-bajnoki bronzérme és egy negyedik helyezése van.

Június 4-én és 5-én a tavaly decemberben felavatott budapesti MVM Dome lesz a házigazdája a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének. A női BL mérkőzései: 4-én, szombaton 16.15 órától Győri Audi ETO – Team Esjberg (dán), 19 órától Metz (francia) – Vipers Kristiansand (norvég). Vasárnap ugyanezekkel a kezdési időpontokkal játsszák a bronzmérkőzést, illetve a döntőt. Az utóbbi tíz évben a Győri Audi ETO ötször lett BL-győztes (2013, 2014, 2017, 2018, 2019), egyszer döntős (2016). A győri csapat összesen 14-szer jutott a BL (illetve BEK) elődöntőjébe.

Június 18-án és 19-én a férfiakon a sor, a kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntő tornájának helyszíne ezúttal is a németországi Köln, a Lanxess Aréna. A mérkőzések: 18-án 16.15 órától Telekom Veszprém – Kielce (lengyel), 19 órától THW Kiel (német) – Barcelona (spanyol). Másnap 16.15-től a bronzmérkőzés, 19-től a döntő. A Veszprém az utóbbi tíz esztendő során hatszor jutott el a döntő tornáig, háromszor ezüstérmes, egyszer bronzérmes. Legközelebb állt a BL-győzelemhez 2016-ban, amikor a Kielce elleni döntő vége előtt negyedórával 9 góllal vezetett (28-19), ám mégis veszített, hosszabbítás és 7-es dobások után.

Június 18-án kezdődik és július 3-án zárul a budapesti vizes világbajnokság, ahol medencés úszás, nyílt vízi úszás, szinkronúszás, műugrás és vízilabda lesz műsoron. A magyar női és férfi vízilabda-válogatott is nagy reményekkel, merész tervekkel várja a vb-t, de a hagyományos és nyílt vízi úszásban is vannak komoly éremesélyek, arany is. A sportkedvelők kíváncsian várják, sikerül-e Hosszú Katinka vágya, fogadalma, hogy felnőtt világversenyeken (olimpia, világbajnokság, Európa-bajnokság) a 100. érmét megszerezze. Nagyon közel áll hozzá!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük