Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Országos bajnok az NMSK

Országos bajnok az NMSK Sport

Országos bajnoki címet szerzett a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub fiúcsapata, amely az ifjúsági III-as asztalitenisz-csapatbajnokságon nem talált legyőzőre. Az Újszentesen rendezett országoson három csapat képviselte a céhes városi klubot.

Első számú kiemeltként indult az országos csapatbajnokságon a Canea-Kocsis András, Márton Ádám, Pribeagu Sebastian és Cueşdean Rareş alkotta együttes, amely simán menetelt a döntőig. A legények az első tizenhat között 3–0-s győzelemmel kezdtek Zilah ellen, majd ugyanilyen arányban győztek a CSTA Bukarest és Beszterce II. ellen. Az első nyolcban szintén 3–0-ra nyertek Giurgiu és Krajova ellen, majd a négy között a Beszterce I-et gyűrte le 3–2-re. A döntőben ugyancsak 3–2 arányban bizonyultak jobbnak a CSTA Bukarest ellen, így megnyerték a viadalt. „Hosszú évek után sikerült ezt a teljesítményt elérni, hatalmas mérföldkő ez számunkra. Folytatjuk a kemény munkát, szeretnénk ebben a formátumban megtartani ezt a csapatot” – értékelt Kerekes Barnabás edző.

Hirdetés
Hirdetés

Az NMSK kettesszámú fiúcsapata – Sterczer Zalán, Fekete Tamás, Kozman Balázs, Handra Márk – sikerrel vette a selejtezős akadályt, és beverekedte magát a legjobb tizenhat közé, ahol viszont nem sok babér termett számukra, be kellett érniük a 16. hellyel. A Tamás Vivien, Bejan Hanna, Canea-Kocsis Abigél és Balázs Boglárka összetételű lánycsapat is beküzdötte magát a legjobb tizenhatba, ahol végül a 16. helyen végeztek. „Örvendetes tény, hogy mind a fiúk, mind a lányok bejutottak a legjobb tizenhat közé, így alkalmuk volt sok mérkőzést játszani, hasznos tapasztalatokat szerezni” – véli Kerekes edző.

A Sepsi ISK csapatát ezúttal baróti gyerekek alkották, akiknek ez volt az első tapasztalatuk hivatalos versenyen, nem sikerült továbbjutniuk selejtezőcsoportjukból. A sepsiszentgyörgyi Simon Teodora ellenben országos bajnok lett a Besztercei Sportprogramos Líceum színeiben.

Az asztaliteniszezők következő versenye szombaton az országos serdülő csapatbajnokság lesz Bodzavásáron, ahol az NMSK két fiú-, illetve egy lánycsapattal teszi próbára magát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük