Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olaszországi rangos versenyen léptek tatamira

Olaszországi rangos versenyen léptek tatamira Sport

December 14–16. között a Velence melletti Caorle városában rendezték meg a WKF Karate ifjúsági Liga sorozatának olaszországi állomását. A világ ifjúsági karate-társadalmát összesítő versenyen mintegy 67 ország 2652 nevezője vett részt.

Hirdetés
Hirdetés

Az MTK Budapest karate szakosztályának 14 sportolója képviselhette Magyarországot a rangos nemzetközi eseményen, köztük a sepsiszentgyörgyi Sport–All SC kiválóságai, Bartos Norbert, Csorba Ede és Gödri Mártis Huba is tatamira léphetett ez alkalommal. Bartos Norbert a kadét korosztály +70 kg-os súlycsoportjában indult, ahol 21 nemzet 67 sportolójával kellett összemérnie erejét. Bartosnak három győztes küzdelme volt egyenes ágon, két olasz és egy egyesült államokbeli versenytársát gyűrte le. A legjobb négy közé jutásban állította meg horvát ellenfele, aki az utolsó másodpercekben vitt be egy sikeres találatot és győzött 2:1 pontarányban. A vigaszágon sajnos nem küzdhetett tovább Bartos, mivel a döntőbe jutást elveszítette ellenfele.

Csorba Ede a juniorok -55 kg-os kategóriájában 21 nemzet 56 sportolója között indult. Első meccsén verte olasz ellenfelét, a második párbajban alul maradt portugál riválisával szemben. Gödri Mártis Huba a kadét korosztály -52 kg-os kategóriájában indult, ahol 36 nemzet mintegy 123 sportolója vett részt. Az egyik legnépesebb kategóriának számító megmérettetésen nem tudta hozni a tőle megszokott formát: bár elsőként jobbnak bizonyult egy görögök sportolónál, második meccsén, a legjobb 32 között már búcsúzni kényszerült, miután kikapott román vetélytárstól.

– Edzőjükként elmondhatom, hogy a lehető legtöbb ilyen színvonalas versenyen kell részt vennünk, mert ez adhat reális képet arról, hol tartunk a világ többi részéhez viszonyítva. Ugyanakkor úgy gondolom, igenis helyünk van ebben a mezőnyben, és kemény, kitartó, tudatos munka árán elérhető a dobogós helyezés, ahogy az nem volt lehetetlen Ilankovic Aleksandra MTK-s csapattársunk számára sem, aki a juniorok -53 kg kategóriájában bronzérmet szerzett – értékelt Vass Hunor szakvezető.

A Sport–All SC ezzel a versennyel zárta a naptári évet, viszont a szezonnak közel sincs vége számukra. A csapat intenzíven folytatja a felkészülést a soron következő versenyekre. Jövőre elsőként a horvát Grand Prix-re látogatnak el január 11–13. között, amely kvalifikációs verseny a 2019-es chilei WKF korosztályos világbajnokságra.

– Kívánunk minden sportbarátnak, szülőnek, partnernek és támogatónak, illetve az olvasóknak meghitt ünnepeket. Köszönjük, hogy egész évben mellettünk voltak és követték-támogatták munkánkat, reméljük, hogy a jövőben sem okozunk csalódást – tette hozzá Vass Hunor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük