Felhívás!

Projektzárás a Pro Pectusnál

Projektzárás a Pro Pectusnál Kovászna megye

Idén márciusban a Kézdivásárhelyen tartott Civil Liciten támogatást nyert a Pro Pectus Egyesület. A civil szervezet sikeresen befejezte a projektet, amely révén tanfolyamokat tartottak, és védőnőket képeztek ki.

Szombaton a Kosztándi Galériában tartotta projektzáró rendezvényét a Pro Pectus Egyesület, ahol a támogatók és a védőnő-képzésen részt vevő személyek egy része is jelen volt. Sütő Mária Rita, a civil szervezet elnöke elmondta: 13 alkalommal, hétvégeken zajlott a képzés, ami nyolcvan órát ölelt fel. Több témát boncolgattak az egészségügy és a segítőszakma terén, 24 érdeklődő vett részt, számukra védőnő-képzést is tartottak.

„Az egyedüli feltétel az volt, hogy egészségügyi végzettsége legyen a résztvevőnek, mivel posztgraduális képzésről van szó. Szó esett a fiziológiás terhességről, az újszülött ápolásáról és gondozásáról, szoptatásról és sok más egyébről, továbbá a segítőszakmáról beszélgettünk bővebben. A védőnő ugyanis nem egy egyszerű egészségügyi szakember, hanem néhanapján pszichológusa is a kismamának” – részletezte érdeklődésünkre Sütő Mária Rita.

A jelenlevők, köztük dr. Tarczali Mária gyermekgyógyász főorvos nagyon hasznosnak tartották a képzést, és reményüket fejezték ki, lesz folytatása.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.