Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Obszcén viselkedéssel vádolják a Sepsi-SIC edzőjét

Obszcén viselkedéssel vádolják a Sepsi-SIC edzőjét Sport

Hatalmas botrány tört ki a LDLC ASVEL Feminin–Sepsi SIC női kosárlabda Euroliga mérkőzését követően, miután a franciák egyik játékosa a közösségi médiában megvádolta a háromszékiek vezetőedzőjét, állítása szerint Zoran Mikes fenéken ütötte őt.

Hirdetés
Hirdetés

Kedden este lépett pályára Lyon városában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, amely 94–77-es vereséget szenvedett el és ezzel a hetedik helyen végzett az A csoportban, véget ért számukra az idei kiírásban a nemzetközi kupaszereplés. A csapat kiválóan teljesített a sorozatban, azonban mégsem lehet felhőtlen az örömük, ugyanis az utolsó mérkőzést követően komoly vádakkal illették a csapat vezetőedzőjét, Zoran Mikest.

A francia csapat játékosa, Gabby Williams a találkozót követően a Twitteren tette közzé, hogy a lefújás után a Sepsi-SIC trénere megütötte a fenekét. Gabby arra kérte az edzőt, hogy maradjon távol tőle és ne érjen hozzá, mire az asszisztensei kiabálni kezdtek vele – állítja a 27 éves amerikai kosárlabdázó.

A tweetet nem sokkal később törölte, majd egy kommentben annyit írt, hogy nem szeretne belekeveredni az ügybe, a francia csapat mögötte áll és támogatja őt. Az esetet ugyanis továbbították a FIBA (Nemzetközi Kosárlabda-szövetség) irányába, amely azonnal reagált és vizsgálatot indított el.

A két fél összecsapásán éppen Gabby Williams-t választották a legjobbnak. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Sepsi-SIC együttesét, Rusz István ügyvezető igazgató a következőket mondta el ennek kapcsán:

„Hamarosan hivatalos közleményt fogunk kiadni az üggyel kapcsolatban. Zoran Mikes 10 éve csapatunk vezetőedzője, nagyon jól ismerjük, kiállunk mellette. A francia csapat közvetítésében nem lehetett látni az esetet, de vannak felvételeink és bizonyítékaink, hogy nekünk van igazunk”.

Sebestyén Ervin

Fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük