Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcadszor Európa csúcsán

Nyolcadszor Európa csúcsán Sport

Nem történt címvédés a Dániában rendezett női kézilabda Európa-bajnokság vasárnap esti döntőjében, Norvégia 22–20-ra legyőzte Franciaországot. A bronzérem a horvátoknak jutott, miután 25–19-re verték a házigazda dánokat a kisdöntőben.

A franciák másodszor játszottak Európa-bajnoki finálét, tavalyelőtt sikerrel jártak, idén viszont nem tudták megvédeni címüket. A norvégoknak ez volt a 11. kontinenstorna-döntőjük és a nyolcadik aranyérmük. A Győri Audi ETO KC korábbi jobbátlövője, Nora Mörk tíz térdműtét után Európa-bajnoki aranyéremmel és – 52 találattal – gólkirályi címmel folytatta pályafutását. A győri csapat játékosai közül a norvég Stine Oftedal és a francia Estelle Nze Minko is bekerült az Európa-bajnokság álomcsapatába. Stine Oftedalt a két évvel ezelőtti Eb-n is a legjobb irányítónak választották.

Hirdetés
Hirdetés

Az álomcsapat: kapus: Sandra Toft (dán), balszélső: Camilla Herrem (norvég), balátlövő: Vladlena Bobrovnyikova (orosz), irányító: Stine Oftedal (norvég), beálló: Ana Debelic (horvát), jobbátlövő: Nora Mörk (norvég), jobbszélső: Jovanka Radicevic (montenegrói), védőjátékos: Line Haugsted (dán), a legértékesebb játékos (MVP): Estelle Nze Minko (francia).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük