Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem voltak egy súlycsoportban

Nem voltak egy súlycsoportban Sport

Kettőből két nyert mérkőzés a Sepsi–SIC mérlege az elmúlt hétvégén is: a szombati, Konstanca elleni 56 pontos győzelmet követően a zöld-fehérek vasárnap este 79 ponttal kerekedtek a CSM Alexandria fölé, ezzel pedig továbbra is a legjobb csapatnak bizonyulnak a női kosárlabda-bajnokság élvonalában. Folytatás januárban.

A Sepsi Arénában rendezett buboréktorna vasárnapi záró mérkőzésén már az első percekben magához ragadta a kezdeményezést a sepsiszentgyörgyi együttes, amely esélyt sem adott Alexandriának. Pasic és Gardner megállíthatatlan volt a palánk alatt, a négyszeres bajnok Sepsi–SIC már az első tíz percben megágyazott a győzelemnek (29–10). A folytatásban csak egy csapat létezett a pályán, a zöld-fehérek lendülete nem lankadt, a második negyedben újabb harmincpontnyi fórt dobáltak össze (65–16).

Hirdetés
Hirdetés

Szünet után is hengerelt a Mikes-csapat, a fiatalok is játéklehetőséget kaptak, Kelemen, Kovács és Cătinean meg is hálálták a bizalmat. A zöld-fehér mezesek elsöprő győzelmet arattak az év utolsó mérkőzésén, a fölényes diadalból mindenki kivette a részét, a végeredmény (112–33) hűen tükrözi a két csapat közötti különbséget. A mérkőzés legjobbjaként Jovana Pasic tripla-dupla teljesítményt nyújtott (19 pont, 10 assziszt, 11 labdaszerzés). A Sepsi–SIC továbbra is százszázalékos teljesítménnyel őrzi vezető pozícióját a bajnoki rangsor élén.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 9. forduló: Sepsi-SIC–CSM Alexandria 112–33 (29–10, 36–6, 22–8, 25–9). Sepsi–SIC: Pasic 19/9, Gardner 19/3, Mandache 14, Orbán 13, Gödri-Părău 11/3, Ruzickova 9, Pavlopoulou 9/3, Kovács 8, Kelemen 6/3, Cătinean 4. Edző: Zoran Mikes.

A női élvonalban háromhetes vakáció következik. Az odavágók utolsó tornáját jövő évben, a január 9–10-i hétvégén rendezik Târgoviștén, Sepsiszentgyörgyön és Konstancán.

Izgalmasnak ígérkezik a január a Sepsi–SIC számára, mivel a hazai pontvadászat mellett a nemzetközi porondon is megméretkezik, méghozzá házigazdaként. A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) nemrég bejelentette a női kosárlabda Európa Kupa csoportok buborékos tornáinak házigazdáit. Nagy sportdiplomáciai siker eredményeként Sepsiszentgyörgy lesz a helyszíne az G-csoport buborékos tornájának. A Sepsi–SIC riválisai a selejtezőből érkező belga Basket Namur Capitale, valamint a spanyol Cadi La Seu és a francia ESBVA Lille Métropole lesznek. A buborékos tornákat 2021. január 19. és 22. között rendezik. A csapatok egy kört játszanak egymással, és az első két helyezett jut tovább a legjobb 16 közé jut. A folytatásban újabb buboréktorna következik, amelyre március 16. és 18. között kerül sor. A nyolcaddöntőben és a negyeddöntőben is egy mérkőzésen dőlnek el a párharcok. A legjobbak a négyes döntőbe jutnak, amelyet a tervek szerint április 9. és 11. között szerveznek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük