Felhívás!

Röviden

Rendőrtiszti versenyvizsgák

A Kovászna Megyei Rendőrfelügyelőség versenyvizsgát hirdetett meg közrendőrök tisztté való besorolására. Négy kriminalisztikai nyomozót, 5 közrendvédelmi tisztet, 4 gazdasági bűntényeket kivizsgáló tisztet, 1 közlekedésrendészeti tisztet és 1 iskolabiztonsági tisztet alkalmaznának. A vizsgára december 28-a 16 óráig, kizárólag online lehet iratkozni a resurse.umane@cv.politiaromana.ro e-mail-címen. Ugyanakkor a megyei rendőrség állatvédelmi irodájába négy személyt, egy tisztet és 3 közrendőrt keresnek, valamint (országos szinten) két állatorvosi végzettséggel rendelkező tisztet is alkalmaznának. A beiratkozási időszak szintén december 28-ig tart, és a fenti e-mail-címen lehet online jelentkezni. Felhívják a vizsgázók figyelmét, hogy ne pályázzanak több állásra egy időben, mert a vizsgákat egyidejűleg tartják. További tájékoztatást a megyei rendőrség honlapján (cv.politiaromana.ro), a Cariere (karrier) menüpont alatt találnak. 

Falun legtöbb négy koronás

Az utóbbi két hétben jelentett 4 beteggel, az ebből következő 9-es fertőzöttségi mutatójával „előkelő” helyre, a lista é-lére ugrott Bodos – áll a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság hétfői jelentésé-ben. Második a listán Zoltán (4,71 – 2 lakos a 425-ből), harmadik Csomortán (4,58 – 2 személy a 437-ből), Bélafalva, Aldoboly, Lisznyó, Bita és Hete szerepel még a listán 1–2 személlyel. A megye összes városa sárga, azaz fertőzöttségi mutatójuk 1,5 és 3 ezrelék közötti, pontosabban Sepsiszentgyörgy incidenciája 1,86, (ez 117 beteget jelent a gócpont nélkül), Bodzafordulóé 2,36, Baróté 2,29, Kézdivásárhelyé 1,78, Kovásznáé 1,54. 

Kizuhant az emeletről

Tragédia történt vasárnap este a sepsiszentgyörgyi Szorgalom sétányon. Egy 67 éves férfi kizuhant negyedik emeleti lakásából, és életét vesztette. Az esetet 20 óra körül jelentették a 112-es segélyhívó számon. A kiérkező mentők az aszfalton fekve találtak a férfire, az újraélesztési kísérletek sikertelennek bizonyultak. A rendőrség nyomozásba kezdett, egyelőre azt feltételezik, hogy a férfi önszántából vetette a mélybe magát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.