Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyolcadik hely az Eb-n

Nyolcadik hely az Eb-n Sport

Vasárnap befejeződött a Marosvásárhelyen és környékén megrendezett multisport triatlon Európa-bajnokság. Az utolsó versenyszámot, a középtávú triatlont Erdőszentgyörgyön és Bözödön tartották. A versenyzőknek 1,9 km úszást, 82 km kerékpározást és 20 km szaladást kellett teljesíteniük.

A férfiak elit kategóriájában az orosz Andrej Bryukhankov győzött, megelőzve a portugál Filipe Azevedót és a szlovén Domen Dornikot. A romániai versenyzők közül a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor a nyolcadik, a marosvásárhelyi Kovács Szabolcs a tizedik helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés

– Nehezen tudom most értékelni, mert még nem teljesen tisztult le a verseny a fejemben. Az úszás rosszul sikerült, majd egy átlagos bringát és futást teljesítettem. Igaziból egy Eb nyolcadik hely nem rossz, ha ez egy akármilyen verseny lenne a versenynaptárból, még örülnék is, de én most nem ezért álltam rajthoz. Egy hazai Európa-bajnokság nagy lehetőség volt, valószínű az én karrieremben már nem ismétlődik meg – fejtette ki érdeklődésünkre Deák Zsombor. – A lelkiismeretem nyugodt, mert jelenlegi tudásomhoz és lehetőségeimhez képest tényleg mindent megtettünk, ezért is vártam valami extrát, ami viszont elmaradt – fűzte hozzá.

Középtávú triatlon Eb, elit: 1. Andrej Bryukhankov 03:38:21, 2. Filipe Azevedo 03:43:31, 3. Domen Dornik 03:46:05, … 8. Deák Zsombor 04:00:57.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük