Felhívás!

Norbert a Világkupán

Norbert a Világkupán Sport

Továbbra is történelmet ír Szabó Norbert. A Sepsi–SIC pályakerékpárosa, elsőként a romániai sport történelmében, kijutott a Világkupára, ahol csak a világranglista első ötven helyezettjének osztanak… pályát. Norbert Hongkongban kezd a hétvégén, majd Új-Zéland következik.

 A fiatal klasszis a szeptembertől szeptemberig tartó versenyidényben összegyűjtött pontjaival harcolta ki a jogot, hogy részt vehessen a világelit versenyein.

– Itt aztán mindenki itt van, aki számít – akármerre nézel, olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat, érmeseket és helyezetteket látsz. Úgy döntöttem, hogy nem stresszelem magam azzal, hogy most hányadik akarok lenni, mert azzal csak az idegbajt hozom magamra, hanem nyugodtan, de nagyon elszántan, lépésről lépésre veszem az akadályokat – mondta el megkeresésünkre Szabó.

Ehhez az kellene, például, hogy a sprintkvalifikációban „egy nagyon jó” időt menjen, annál is inkább, hogy itt a pontokat is „világkupai szinten” osztják: míg egy CL2-ös, vagy CL1-es versenyen 100, illetve 200 pont jár a győzelemért, itt 500-at lehet szerezni a dobogó legmagasabb fokán, és jut belőle bőven azoknak is, akik beverekedték magukat a döntőbe. Másik kérdés az, hogy lehet, hogy itt a tizedik helyet csak sokkal jobb idővel lehet megszerezni, mint egy CL2-e verseny győzelmét, de hát azt előre is tudni lehetett, hogy itt – szó szerint – hajtani kell.

A világkupán hat verseny van, s abból legtöbb hármat vesznek figyelembe. Norbert Hongkongból Új-Zélandba megy tovább.

Szabó Norbert támogatói: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, Tega Rt., Bertis, Conico, In-Nova, Depo, High Energy, Román Kerékpáros-szövetség.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások