Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Női foci Kézdivásárhelyen

Női foci Kézdivásárhelyen Sport

A Kézdivásárhelyi SE labdarúgó-szakosztálya idén felnőtt és U15-ös női csapatokkal is nevezett a bajnokságba. A részletekről Moroianu Bogdan edzőtől érdeklődtünk.

Hirdetés
Hirdetés

Moroianu Bogdant a céhes városi női foci kezdeteiről kérdeztük. „Testvéremmel, Deceballal több mint tíz éve kezdtük el, miután tanárok lettünk. Ő a Turóczi Mózes-, magam a Petőfi Sándor-iskolában edzettük a lányokat órák után. Elég jó csapat alakult ki, amellyel országos második helyezést értünk el. Ezelőtt talán öt évvel a Puskás Akadémia égisze alatt is edzettük a lányokat, ám közben nálunk megszűnt a női foci és a korábban általunk felkészített lányok elmentek Szentgyörgyre, ahol jelenleg is játszanak. A kezdő csapatból heten vagy nyolcan a »mieink«. Várjuk őket haza, bár nem lesz könnyű visszakerülniük a csapatba” – jegyezte meg az edző.

Az újraindulásról is érdeklődtünk. „Egy hónapja keresett meg Rancz Lajos klubelnök az ötlettel és komoly projekt lévén, rábólinottam. Játékostoborzót követően az első edzésen kilenc lánnyal kezdtünk, jelenleg 30–35 fős kerettel dolgozunk. Felnőtt, illetve U15-ös csapatunk is indul a III. Ligában” – hangsúlyozta.

A felnőtt csapat már megméretett a Román-kupában. „Nagyon jól szerepeltek a lányok a tapasztaltabb Chindia Târgoviște ellen, a rendes játékidő végén 1–1 volt az állás, végül büntetőrúgásokkal veszítettünk. Bár sokat edzettük a 11-es rúgásokat, a lányok kicsit izgultak és két kapufát rúgtak, ám ezt leszámítva remekül játszottak” – mondta.

Hozzátette, az U15-ös lányok első bajnoki mérkőzését pénteken, Bákó ellen rendezték volna, ám a moldvai csapat betegség miatt halasztást kért. „Emiatt az ifik jövő héten lépnek pályára a bajnokságban, míg a felnőtt csapat vasárnap, 11órakor hazai pályán fogadja a Vasas Femina 2 csapatát” – hangsúlyozta. A cél, hogy minél fennebb jussanak, hangsúlyozta.

„Minél fennebb és minél hamarabb. A fociban az egyik gond a türelem hiánya, azonnali eredményeket vár mindenki. Dolgozunk, hetente háromszor edzünk, hétvégén pedig mérkőzések vannak, a lányok egyre ügyesebbek” – fejtette ki. A KSE lányai a III. Ligás felnőtt bajnokságban Botoșani, Galac, Jászvásár, a Vasas Femina 2, Sepsiszentgyörgy és a Brassói Colțea csapatával kerültek egy csoportba. „Kétszer játszunk oda-vissza minden csapattal” – tette hozzá.

 

A KSE felnőtt női csapata

Hodor Hanna (kapus), Zölde Alíz, Haág Regina, Veres Kinga, Fazakas Kriszta, Rendy Hanna, Ruzsa Diana, Pászka Renáta, Dumitru Beáta, Karácsony Brigitta, Bartók Emőke, Kész Enikő.

Az U15-ös keret

Bartók Emőke (kapus), Zonda Tímea, Molnár Regina, Opra-Bódi Bernadett, Kosztándi Kinga, Bodó Boglárka, Szász Tímea, Pászka Szabina, László Kamilla, Pénzes-Csiszár Fruzsina, Veres Flóra-Boróka, Székely Anita, Giligor Kincső, Zoltán Anita, Zoltán Zsanet, Tărlungean Cristina, Tărlungean Daria, Majlát Eszter, Dóczé Anta, Kovács Fanni, Kovács Boróka.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük