Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Népszerű Sugas Race

Népszerű Sugas Race Sport

Az elmúlt hétvégén immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Sugas Race nevet viselő terepfutó- és hegyikerékpáros versenyt. Az állóképességi sport ünnepe egy újabb sikeres fejezettel zárult. A rendezvény stratégiai és szervező partnere a Visit Covasna volt, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületen keresztül.

A versenyzők látványos útvonalaknak örvendhettek, a szervezők ezeken keresztül igyekeztek a lehető legjobban bemutatni és népszerűsíteni a megye természeti és turisztikai erőforrásait. Szombaton meseszép környezetben zajlott a terepfutóverseny, amelyen az ország minden tájáról 175 versenyző állt rajthoz a három útvonalon. A futók három táv közül választhattak: 7 km (Hobby), 17 km (Speed) és 27 km (Raid). A nap fénypontjaként a Raid-versenyszám nyertese megdöntötte a verseny mindenkori rekordját, különdíjjal jutalmazták a hatalmas teljesítményt. Az előző csúcseredményt Leonard Mitrică állította fel 2017-ben 01:52:39 futamidővel. Az idén Damian Bogdannak sikerült teljesítenie a 27 km-t és 1180 m szintkülönbséget mindössze 1:50:22 alatt, bő 2 perccel javítva az előző rekordon.

Hirdetés
Hirdetés

A különböző versenyszámok legjobbjai: Hobby Trail Run, férfi kategória: 1. Pulugor József, 2. Marin Eduard, 3. Grama Tudor; női kategória: 1. Miklós Jácinta, 2. Stănică Oana-Ștefania, 3. Ladó Erika. Speed Trail Run, férfi kategória: 1. Kovács Szabolcs, 2. Stoica Silviu, 3. Stroia Alexandru; Speed Trail Run, női kategória: 1. Bálint Réka, 2. Ibadula Aifer, 3. Tina van Heerden. Raid Trail Run, férfi kategória: 1. Damian Bogdan, 2. Ivănescu-Gliga Andrei, 3. Kelemen Péter; női kategória: 1. Tuzson Ágnes, 2. Ungureanu Alexandra, 3. Irimia Mihaela;

A gyermekverseny 15 résztvevője szintén sikeresen teljesítette a kijelölt pályát.

Vasárnap a hegyikerékpárosokon volt a bizonyítás sora, 53 versenyző rajtolt a gyönyörű napsütésben. Az útvonalak hossza 35 és 65 km volt. A dobogót a következő kerékpárosok foglalták el: MTB Speed, férfi kategória: 1. Kölcze Áron, 2. Buse Victor-Ștefan, 3. Czifra József; női kategória: 1. Tuzson Ágnes, 2. Ianus Monica, 3. Barbaras Viorica. MTB Raid, férfi kategória: 1. Málnási József Attila, 2. Ilyés Ferenc, 3. Pál Eugen.

Az eseményt Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóság támogatta. A szervezők köszönetet mondanak támogatóiknak és partnereiknek, akik biztosították az esemény sikeres lebonyolításához szükséges feltételeket. Ezenkívül nagyjából 50 mosolygó és nagylelkű önkéntes befektetett ideje és energiája áll a sikeres rendezvény mögött, akik fáradtságot és alváshiányt nem ismerve tűrték a hideg szelet, erős napsütést, rendíthetetlenül bátorították, támogatták a versenyzőket. Ezúton is köszönet nekik!

A következő kiadásra a tervek szerint 2022. október 8–9-én kerül sor. Remélik, hogy a járványügyi helyzet kedvezőbb lesz, és így még több résztvevő lépheti majd át a rajtvonalat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük