Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Népszerű a női foci

Népszerű a női foci Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) tavaly ismertette hosszú távú stratégiáját a női labdarúgás fejlesztésére. A célkitűzések egyike az, hogy a válogatott kijusson a 2028-as nyári olimpiára.

Jelenleg zajlik a női ügyosztály szervezése, kiépítése a szakszövetségen belül, a végrehajtó bizottság a minap is határozatokat fogadott el ezzel kapcsolatosan.

A női labdarúgás Székelyföldön is egyre népszerűbb. Az élvonalbeli bajnokságban (1. Liga) szerepel Marosvásárhely, Székelyudvarhely és Csíkszereda felnőtt csapata, a Sepsi OSK 3. ligás, emellett mind a négy városnak több korosztályos együttese van az utánpótlás bajnokságokban.

Helyzetkép a székelyföldi női (felnőtt) labdarúgásról: a Sepsi OSK 2 forduló után 6 ponttal a második helyen áll a 3. Liga 2. csoportjában, a szintén 6 pontos Estera Tifesti mögött. Az FK Csíkszereda 4 forduló után 2 győzelemmel, 1–1 döntetlennel és vereséggel a harmadik az 1. Ligában. A Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC 4 pontot gyűjtött az 1. Ligában, ezzel hetedik. A Vasas Femina második csapata hetedik a 2. Liga 10 tagú első csoportjában.  A Marosvásárhelyi SE  4 forduló után 3 ponttal a 9. helyen áll az 1. Liga 12 tagú mezőnyében. (bl)

Fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük