Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kupaérmek a karatékáknak

Hétvégén az izvorani-i olimpiai sportközpontban bonyolították le a karatésok Román-kupáját, ahol több érmet is szereztek a sepsiszentgyörgyi Sport-All SC és Shoto Team tagjai. A Sport-All SC 14 sportolója lépett tatamira, akik hat éremmel – egy arany, három ezüst és két bronz – tértek haza. Aranyérmet szerzett Péter Csíki Csanád (U14, -45 kg), ezüstérmes lett: Olosz Gábor (U14, -40 kg), Fazakas Adrienn (U14, -35 kg) és Galiger Szilárd (kadét, -52 kg), míg a bronzérmeket Antal Gréta (U14, -45 kg) és Daragics Viktória (kadét, -54 kg) szállította. A Shoto Team csapatából a junior kategóriában érdekelt Andrei Raul (-75 kg), és az U21-es korosztályban versenyző Makó Csongor (-60 kg) szerzett bronzérmet.

Csúcsdöntögető amerikaiak

Ismét csúcsot döntött a címvédő amerikai válogatott, amely kedden könnyedén legyőzte a bosnyákokat a Sydneyben zajló női kosárlabda-világbajnokság csoportkörének ötödik, utolsó fordulójában. Az Egyesült Államok legjobbjai sorozatban a 27. vb-mérkőzésüket nyerték meg, ezzel javították saját csapatrekordjukat, amelyet 1994 és 2006 között állítottak fel. Az abszolút vb-csúcsot a Szovjetunió tartja, amely 1959 és 1986 között 56 meccsen maradt veretlen. A százszázalékos amerikaiak hétfőn azzal döntöttek rekordot, hogy 145 pontot dobva verték meg a dél-koreaiakat.

Készülnek az Eb-re

Szemerey Zsófia és Schatzl Nadine kikerült a Siófokon edzőtáborozó magyar női kézilabda-válogatott keretéből. Szemerey helyére Tóth Nikolettet, az Alba Fehérvár KC játékosát hívta be Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. A Győr balszélsője, Schatzl Nadine koronavírus-tesztje pozitív lett. A novemberi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat csütörtökön és szombaton Celjében, illetve Ljubljanában edzőmérkőzést játszik a házigazda szlovénokkal. A szlovén, északmacedón, montenegrói közös rendezésű kontinenstorna ljubljanai csoportjában a nyitónapon, november 4-én Svájc, 6-án Horvátország, 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele. A középdöntőbe az első három helyezett jut, sikeres csoportkör esetén a magyar csapat a B jelű négyes (Dánia, Svédország, Szerbia, Szlovénia) továbbjutóival találkozik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük