Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Németek, franciák nélkül folytatják

Németek, franciák nélkül folytatják Sport

A nyári olimpia labdarúgó tornájának negyeddöntői: nők, július 30., bukaresti idő szerint 11 órától Kanada – Brazília, 12 órától Nagy-Britannia – Ausztrália, 13 órától Svédország – Japán, 14 órától Hollandia – Amerikai Egyesült Államok.

Hirdetés
Hirdetés

Férfiak, július 31-én 11 órától Spanyolország – Elefántcsontpart, 12 órától Japán – Új-Zéland, 13 órától Brazília – Egyiptom, 14 órától Dél-Korea – Mexikó. A csoportmérkőzések után a „nagy nevek” közül nem jutott tovább Franciaország, Németország, Argentína, de Románia sem, noha utóbbi (is) az éremszerzés reményével indult.

A hazautazás előtt Mirel Rădoi Szapporóban, az Új-Zéland elleni utolsó mérkőzés (0-0) városában tartott sajtótájékoztatót. A játékosait méltatta, véleménye szerint a román válogatott továbbjutást érdemelt volna, Új-Zéland ellen a gólhelyzetek alapján közel voltak a győzelemhez, mégsem sikerült. Elpanaszolta, hogy a csoportmérkőzések között sokat kellett utazni, ami megterhelő volt, a koronavírus-járvánnyal szembeni szigorú rendszabályok betartásával együtt. Elmondta, hogy az időeltolódásra nem sikerült tökéletesen átállni, a játékosok zöme keveset tudott aludni a számukra szokatlan órákban, ráadásul az étkezéssel, az élelem minőségével is gondok adódtak. Mirel Rădoi szövetségi kapitány és Alexandru Dobre vezetőedző is hangsúlyozta, a gyors búcsú dacára az olimpiai részvétel nagy élmény és remek tapasztalatszerzés volt mindenkinek. A focisták közül többen is képesek lesznek majd beilleszkedni a nagy válogatottba, és ez is valójában a torna legfőbb célja, ezért van (már évtizedek óta) korhatár a csapatok játékosainak, 3-3 kivétellel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük