Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz címvédés a Nemzetek Ligájában

89 éve nem kapott akkora verést a német labdarúgó-válogatott, mint kedd este Spanyolországban Joachim Löw szövetségi kapitány irányításával: 6–0 lett a meccs vége.

Hirdetés
Hirdetés

2003 óta nem fordult elő, hogy a két válogatott találkozóján valamely együttes egy gólnál többet lőtt volna, olyan pedig, hogy kétgólos különbségnél nagyobb legyen a végeredményben még soha az eddigi 24 mérkőzésen. Németország 1931 tavaszán, Berlinben kapott ki legutóbb 6:0-ra, akkor Ausztriától. Öröm az ürömben, a negatív csúcs nem forgott veszélyben, 1909-ben Angliától 9:0-ra kaptak ki a krónikások feljegyzései szerint. A kedden 96. alkalommal válogatott Manuel Neuer még sosem kapott hat gólt tétmeccsen a karrierje során. 698 meccsről beszélünk…

A spanyolok szempontjából kevésbé történelmi az eredmény, ez csupán holtversenyben a 14. legnagyobb különbségű győzelem lett számukra. Legutóbb 2018 szeptemberében jött össze hasonló, a friss vb-ezüstérmes Horvátország kapott egy hatost a Nemzetek Ligája első kiírásában. Kiütéses győzelmével a spanyol csapat végzett az A-liga 4. csoportjának élén a Nemzetek Ligájában, ezzel készülhet a négyes döntőre.

Az A-liga 3. számú kvartettjéből a franciáktól 4–2-es vereséget szenvedő Svédország esett ki, mert rosszabb gólkülönbséggel zárt, mint a portugáloktól otthon 3–2-re kikapó horvátok.

A címvédő portugálok viszont idén nem jutottak be a négyes döntőbe, mint ahogy 2019-es portói döntőbeli ellenfelük, a hollandok sem. A négyes döntőben új csapatok szerepelnek majd, hiszen a Svájc és Anglia egészítette ki a tavalyi mezőnyt. Idén Olaszország, Belgium, Franciaország és Spanyolország küzd majd a végső sikerét a 2021 október 6–10-re tervezett Final Fourban.

Az idei kiírásban lezárultak a küzdelmek a C-liga 1-es csoportjában, ahonnan Montenegró csapata jutott fel a B-divízióba, Ciprus viszont kiesett. A D-liga két csoportját két veretlen csapat, a Feröer-szigetek és Gibraltár nemzeti együttesei nyerték meg, ők a következő kiírásban a C-divízióba kapnak majd helyet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük