Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szentgyörgyön a bajnoki rajt

Szentgyörgyön a bajnoki rajt Sport

Módosította a Román Kosárlabda-szövetség a női kosárlabda Nemzeti Liga versenynaptárát, így a bajnoki idény nem jövő kedden, hanem három nappal később kezdődik, és változni fog az első tornának otthont adó helyszín is – derült ki a baschet.ro hírportál beszámolójából.

Hirdetés
Hirdetés

Többek között Sepsiszentgyörgyön rendezik meg a pontvadászat idénynyitóját, és az előzetes négy helyet öt tornát rendez a FRB.

Mint arról beszámoltunk, idén torna-rendszerben írta ki a bajnokságot a hazai szakági szövetség, azaz több forduló mérkőzéseit egyetlen helyszínen, 2-3 nap leforgása alatt játszanák le a csapatok. Előzetesen Bukarestet jelölték ki az első torna rendezésére, ahol november 24–26. között három forduló meccseit bonyolították volna le a Kosárlabda Arénában, illetve az Agronomia Sportteremben. Ezután két, egyenként három fordulós tornával számoltak, majd január első napjaiban egy két fordulós tornával zárult volna az odavágó idénye.

A Román Kosárlabda-szövetség most megváltoztatta a versenynaptárt, a koronavírus-járványra hivatkozva az új elképzelés szerint az alapszakasz odavágó-sorozatában nem négy, hanem öt teremtornát rendeznek. A bajnokságban résztvevő 12 együttest három csoportba sorolták, viszont a felosztás minden teremtornán változik. Az első tornára november 27. és 29. között a Sepsi Arénában kerül sor, ahol a házigazda Sepsi–SIC mellett a Kézdivásárhelyi SE, a Brassói Țara Bârsei és a Târgoviște szerepel. Sepsiszentgyörgy mellett ebben az időpontban Szatmárnémeti és Bukarest is otthont ad egy-egy csoportnak. Szatmárnémetiben a helyi VSK, a Kolozsvári U, a Nagyváradi Rookies, illetve az FCC Baschet Arad lép pályára. Bukarestben a „Kárpátokon túli” csapatok lesznek érdekeltek: a Bukaresti Agronomia, a Konstancai Phoenix, a Bukaresti Rapid és a CSM Alexandria.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, a sepsiszentgyörgyi torna programja: 1. forduló: Sepsi–SIC – CSM Târgoviște, Kézdivásárhelyi SE – Brassói Țara Bârsei; 2. forduló: Brassói Țara Bârsei – Sepsi–SIC, CSM Târgoviște – Kézdivásárhelyi SE; 3. forduló: Sepsi–SIC – Kézdivásárhelyi SE, Brassói CS Țara Bârsei – CSM Târgoviște.

Az odavágó öt teremtornájának időpontjai: 1. torna: november 27-29. (3 forduló), 2. torna: december 4-5. (2 forduló), 3. torna: december 12-13. (2 forduló), 4. torna: december 19-20. (2 forduló), 5. torna: 2021. január 9-10. (2 forduló).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük