Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem bírt az újonccal a szentgyörgyi csapat

Nem bírt az újonccal a szentgyörgyi csapat Sport

Nem tudott felülkerekedni az újonc Academica Clinceni csapatán a Sepsi OSK, szombaton délután a gyurgyevói kánikulában mindössze 1–1-es döntetlenre futotta erejéből. A gyenge színvonalú mérkőzésen a 20 percig emberelőnyben játszó szentgyörgyiek idénybeli hatodik döntetlenjüket érték el, és továbbra is veretlenek.

Hirdetés
Hirdetés

Az előzetesen esélytelenebbnek vélt Academica jól tartotta magát az első félidőben, a hazai csapat bátrabban futballozott. A 24. percben aztán a vezetést is megszerezte, miután a rossz ütemben kilépő Fejér kézzel hozzáért a kapura törő Achimhoz, a játékvezető befújta a büntetőt, Cebotaru pedig értékesítette (1–0). Az OSK még szünet előtt egyenlített, a Flores által elvégzett szabadrúgás utáni kavarodásban Karanovic közelről pöckölte hálóba a labdát (1–1). Három góljával ő az OSK legeredményesebb játékosa.

A fordulás után OSK-rohamokra számítottunk, mégis a Clinceni kezdte jobban ezt a játékrészt. Arról azért nem volt szó, hogy a hazaiak helyzeteket kialakítva, a maguk javára fordították volna a meccset, de tény: Fejér Béla ezúttal is magabiztosan strázsált, például Alexandru Buziuc és Achim próbálkozását is megakadályozta. A második sárgáját is begyűjtő Achimot a 75. percben kiállították, azonban hiába került emberelőnybe az OSK, ez a játékukon nem érződött, László Csaba játékosai nem tudtak lábra kapni és megszerezni a győztes találatot. A vágyott háromból egy pont lett…

– Alacsony színvonalú mérkőzés volt, többet vártam a csapatomtól. Húsz percig emberelőnyben játszottunk, több gólhelyzetet kellett volna teremtenünk. Nem feltétlenül lehet megnyerni a mérkőzést, ha az ellenfél tíz emberrel van pályán, viszont többet is kihozhattunk volna az adott helyzetből. Úgy gondolom, elveszítettünk két pontot, bár pozitívum, hogy továbbra is veretlenek vagyunk. Támadószellemben játszottunk, viszont középpályán valami hiányzott, talán a kreativitás. Beszélhetnék a hőségről vagy a gyepszőnyeg minőségéről is, és elmondhatom, hogy ilyen körülmények között nehéz futballozni” – fogalmazott a mérkőzés után László Csaba vezetőedző.

Labdarúgás, I. liga, 7. forduló: Academica Clinceni–Sepsi OSK 1–1 (1–1). Vezette: Ionuț Coza (Cernica). Academica: Vâlceanu – Matei, Chatziterzoglu, Patriche, Pârvulescu – Şut, Cebotaru – Achim, Popescu (Nsiah, 73.), Buş (Dobrescu, 57.)– Buziuc (Răuța, 89). Edző: Ilie Poenaru. Sepsi: Fejér – Kilyén, Barisic, Tincu, Ştefan – Bouhenna (Salli, 46.) – Gál-Andrezly, Vaşvari, Flores (Fülöp, 87.), Hamed (Karanovic, 18.) – Safranko. Edző: László Csaba.

Gólszerzők: Eugen Cebotaru (24. – tizenegyesből), illetve Goran Karanovic (37.). Sárga lap: Fl. Achim (40., 75.), Matei (60.), illetve Fejér (23.), Flores (25.). Kiállítva: Fl. Achim (75.).

Következhet szeptember 2-án a Dinamo elleni hazai bajnoki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük