Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem adja fel a Sepsi–SIC

Nem adja fel a Sepsi–SIC Sport

Ismételten megpróbál főtáblára jutni a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata az Euroligában. A zöld-fehér mezesek az előző szezonban a selejtezőben búcsúztak, ezúttal magyar és török ellenféllel szemben tehetik próbára magukat.

Az előző idényhez hasonlóan, ismét Európa legrangosabb női kupasorozatát tűzte ki célul a háromszéki alakulat, amely legutóbb a selejtezőben elvérzett a spanyol Girona ellenében. Ezután az Európa-kupában vigasztalódhattak a zöld-fehér mezesek, ahol már sokkal jobban ment a Zoran Mikes által irányított csapatnak, meg sem álltak a klubrekordot jelentő negyeddöntőig.

Hirdetés
Hirdetés

Húsz klub nevezett az Euroliga következő idényére, közülük 14 csapat biztosan a főtáblán szerepel, míg 6 együttes, köztük a Sepsi–SIC is selejtezőt játszik. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) a földrajzi elhelyezkedés szerint két csoportba sorolta a selejtezőben résztvevőket, így a háromszékiek a török Bellona Kayseri és az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen küzd a csoportkörbe jutásért. A másik csoportban a francia Tango Bourges Basket, az olasz Famila Basket Schio és a spanyol Valencia Basket csatázik.

A selejtezők helyszínére később derül fény, azonban a Sepsi–SIC vezetősége úgy döntött, megpályázzák a rendezés jogát. A selejtező mérkőzéseket szeptember 21–23. között rendezik. A két csoportgyőztes főtáblára jut, a csoportok második és harmadik helyezettje az Európa-kupában folytatja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük