Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz lesz Izland ellen

Nehéz lesz Izland ellen Sport

Nemcsak bravúrpontot ért a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosának, Szita Zoltánnak a dánok elleni Eb-csoportmeccs 59. percében eleresztett lövése, hanem kiérdemelte a nap leggyorsabb találata címet is.

A Gulyás István és Chema Rodriguez irányította magyar válogatott bravúros döntetlent ért el az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia ellen az Európa-bajnokság E csoportjának második körében, ezzel megőrizte esélyeit a kvartettből való továbbjutásra. A magyar csapat utolsó, egyenlítő gólját a Veszprém Lengyelországban (kölcsönben) lévő játékosa, Szita Zoltán lőtte. Elképesztő bombája a nap leggyorsabb találta lett, 128 km/h-val.

A várakozásokkal ellentétben a jóval esélyesebbnek tartott dánok csak egyszer, az 57. percben tudtak vezetni, és a magyarok talpraesett hozzáállásuknak és összeszedett játékuknak köszönhetően a hajrában is nagyon közel álltak a győzelemhez. A két csapat 43. alkalommal találkozott egymással, 19 magyar és húsz dán siker mellett ez volt a negyedik döntetlen.

A zárófordulóra marad a nagy kérdés, Izland mellett ki jut tovább a következő körbe. Magyarország épp Izlanddal mérkőzik 19.15-től, és amennyiben nem szenved vereséget, továbblép. Az E csoport állása: 1. Izland 4 pont, 2. Magyarország 3, 3. Dánia 1, 4. Oroszország 0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük