Felhívás!

A Barca a leggazdagabb

A Barca a leggazdagabb Sport

Története során először a Barcelona lett a világ leggazdagabb futballklubja a Deloitte nemzetközi tanácsadó cég tanulmánya szerint.

A katalánok 840,8 millió eurós bevétellel zárták a 2018–19-es idényt, ami 150 milliós növekedést jelent az előző szezonhoz képest. A Barcelona ezzel az ősi rivális Real Madridot előzte meg, amely 757,3 milliós költségvetéssel található a lista második helyén.

A harmadik pozícióját megőrizte a Manchester United 711,5 millió euróval, a negyedik helyet pedig a Bayern München foglalja el 660,1 millióval. A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool 604,7 millióval továbbra is a hetedik, a Paris Saint-Germain (635,9 millió) és a Manchester City (610,6 millió) is megelőzi. A húsz leggazdagabb futballklub közé két új név került fel: a francia Olympique Lyon a 17., az olasz SSC Napoli pedig a 20.

A top 20-ban jelentős az angol fölény: nyolc Premier League-csapat mellett az olasz Serie A-t négy, a német Bundesligát és a spanyol La Ligát egyformán 3-3, míg a francia Ligue 1-t két klub képviseli. Az első harmincat tekintve csak négy együttes van, amelyik nem az öt legnagyobb bajnokságból (angol, francia, német, olasz, spanyol) került ki: a holland Ajax Amsterdam (23.), a portugál Benfica (24.), az orosz Zenit (28.) és a portugál FC Porto (29.).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.