Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyon sportos Budapest

Nagyon sportos Budapest Sport

A Burson Cohn & Wolfe Sports (BCW Sports) ügynökség összeállította a világ legsportosabb nagyvárosainak 50-es listáját. A zömmel fővárosokat tartalmazó listán nincs ott Bukarest, vagy más  romániai, erdélyi város, de Budapest az előkelő 18-ik helyet foglalja el, 15 helyet lépett előre a korábbi felmérés óta.

Hirdetés
Hirdetés

A rangsor összeállításának szempontjai között szerepel például az, hogy a vizsgált nagyvárosok, fővárosok hány jelentős világ versenynek, bajnokságnak alkalmi vagy rendszeres házigazdái, mennyi és milyen sportlétesítménnyel rendelkeznek, vannak-e az illető városokban székhelyei, központjai, képviseletei nemzetközi szakszövetségeknek, fórumoknak stb. Kommentárok szerint Budapest számára jól pontozott a magyar főváros peremén lévő Forma-1-es versenypálya, illetve a Magyar Nagydíj, továbbá az új futballstadion és két aréna, ahol több világbajnokságra, Európa-bajnokságra került sor a „Covid-mentes” években.

A világ jelenlegi legsportosabb nagyvárosainak, fővárosainak élmezőnye a BCW Sports szerint: New York, London, Los Angeles,Barcelona, Párizs, Lausanne, Manchester, München, Tokió, Madrid, Melbourne, Berlin, Chicago, Peking, Milánó, Sydney, Vancouver, BUDAPEST, Boston, Torontó.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük