Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy lépés a felnőttkor felé

Nagy lépés a felnőttkor felé Sport

Hétvégén szervezték meg Szatmárnémetiben az Országos Iskolai Labdarúgó-bajnokságot, amelyen a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskola 5–8. osztályosokból álló csapata bizonyult a legjobbnak, megnyerve a megmérettetést, és hazahozva a kupát.

Hirdetés
Hirdetés

A műfüves kispályás bajnokság március végén kezdődött, és négy szakaszon kellett átküzdeniük magukat a fiataloknak, ahhoz, hogy eljussanak a döntőig. Az első szakaszt Kézdivásárhelyen szervezték, ahol a helyi iskolák játszottak egymást ellen, a Petőfi Sándor és a Turóczi Mózes nevezett be. Az utóbbinak sikerült diadalmaskodnia, így jutottak el a megyei szakaszra, amelyet Sepsikőröspatakon tartottak, és összesen hat megye csapatával mérkőztek meg. A megyei szakaszról is sikerült első helyezéssel hazatérni, így a szintén sikeresen megvívott regionális szintű megmérettetés következett Szovátán, ahová Brassó, Szeben, Kolozsvár, Maros, Hargita és Kovászna megyékből érkeztek iskolás csapatok.

A regionális megmérettetést az utolsó, döntő szakasz, az országos bajnokság követte, amelyet idén Szatmárnémetiben szerveztek meg. A csapatokat két csoportra osztották. A kézdivásárhelyi iskola az A-csoportba került, így Beszterce-Naszód megyéből a Mihai Eminescu-iskola csapatával játszottak, amelyet 8–1-re győztek le, Galați megyéből a 29-es sz. iskola diákjaival (3–0), valamint a Fehér megyéből érkező Axente Sever Gimnázium csapatával (3–1). Az elődöntőben elsőként a botosányi sportiskolával szálltak szembe, és a 2–1-es sikert követően jutottak a döntőbe, ahol a pitești-i Traian Gimnázium labdarúgóival találkoztak. A rendes játékidő végén 3–3-ra álltak, hetesrúgásokkal azonban 2–1-re nyert a kézdi csapat, és ezzel a dobogó felső fokára állhatott.

„Ha visszagondolunk erre a döntő tornára, még mindig kiráz a hideg” – elevenítette fel az élményeket Orbán Attila Ottó, a csapat egyik edzője, míg edzőtársa, Moroianu Mihai Decebal Ilie a fiúk tehetségét méltányolta. A játékosok az „aranykupa” mellett pénzjutalmat is kaptak, továbbá bajnoki pólót, dísztányért ajándékba.

Az edzőktől megtudtuk, a jövőben szeretnék tartani ezt a szintet, mert úgy vélik, tanítványaikban megvan a potenciál ahhoz, hogy talán az egész életük megváltozzon egy ilyen jelentős eredmény után. „Léptek egy nagyot a felnőttkor felé azzal, hogy alázattal, odaadással és teljes szívvel végigvitték ezt a hosszú és nehéz folyamatot” – hangsúlyozta Voloncs Mária-Terézia igazgatónő is, kiemelve, hogy hálával tartoznak az edzőknek, akik a vírushelyzet alatt sem hanyagolták el a gyerekeket, valamint a szülőknek, támogatásukért.

A bajnokcsapat

Kisgyörgy Zsolt (kapuvédő), Bede Roland, Varga Norbert, Páll Zsolt, Brînzan Cosmin Alexandru, Bălaș Cezar Andrei, Nemeș Rareș Andrei, Fogarasi Richárd Edmond, Gergely Botond Bálint, György Botond

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük