Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bravúros csaták Nagyszebenben

Bravúros csaták Nagyszebenben Sport

Péntektől vasárnapig Nagyszeben adott otthont a tizenöt év alatti cselgáncsozók országos bajnokságának, amelyről mind a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK, mind a Sepsiszentgyörgyi MSK sportolói éremmel tértek haza. A háromszékiek sportolók mérlege a három bajnoki cím mellett egy további ezüst- és egy bronzérem.

Veres László irányításával a céhes városbéli Nagy Mózes SK tíz dzsúdókáját nevezte a hétvégi megmérettetésre, amelyen kétszáz hazai klub színeiben mintegy ötszáz sportoló vett részt. A kézdivásárhelyiek remek teljesítménnyel zárták az U15-ös korosztálynak kiírt viadalt, ugyanis négy dobogós helyezés mellett egy hetedik helyezést is bezsebeltek. Kiváló cselgáncsozással Simon Tege (38 kg), Pál Norbert (50 kg) és Szőcs Norbert (66 kg) nem talált legyőzőre, és a dobogó legmagasabb fokára felállva egy-egy aranyéremmel nyakukban tértek haza a nagyszebeni versenyről.

Hirdetés
Hirdetés

A 46 kg-os súlycsoportban tatamira lépő Tamás Gábor a harmadik pozícióban zárta a versenyt, míg Vida Máté hetedik lett. A csapat többi tagja, Zoller Botond (42 kg), Kovács Máté (73 kg), Vaida Zalán (+73 kg), Veres Flóra Boróka (52 kg) és Daniel Crăciun (46 kg) jól küzdöttek, de helyezés nélkül fejezték be az országos bajnokságot.

A Sepsiszentgyörgyi MSK három dzsúdóssal vett részt a nemzeti versenyen, a legjobb eredményük Brianna Lungu (52 kg) nevéhez fűződik, aki döntőt veszítve ezüstérmes lett. Csapattársainak, Gabriela Onișorunak (57 kg) és Ștefan Huțulnak (50 kg) nem sikerült dobogón zárniuk a háromnapos küzdelemsorozatot.

A Nagy Mózes SK sepsiszentgyörgyi cselgáncsosa, Balogh Hanna a román válogatottal részt vett a franciaországi Normandiában május 14. és 22. között megrendezett XIX. Gymnasiadén (16–18 éves középiskolások számára kiírt világverseny), ahol a 70 kg-os súlycsoport megmérettetését bronzéremmel zárta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük