Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mutu is elbukott?

Mutu is elbukott? Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetőinek és testületi tagjainak, területi küldötteinek nyilatkozataiból vagy elszólásaiból táplálkozó bukaresti sajtó a hét elején még Adrian Mutunak adott a legnagyobb esélyt arra, hogy a román válogatott szövetségi kapitányi tisztségét, feladatkörét elfoglalja. Bölöni Lászlót sokáig a fő esélyesek első tartalékaként emlegették, ám csütörtökre-péntekre újabb fordulat történt, hirtelen Bölöni lett az első számú jelölt! 

Hirdetés
Hirdetés

A „jól értesültek” színében gyakran tetszelgő gsp.ro újságírói tudni vélik, Adrian Mutuval szemben igen kemény ellenállás mutatkozott a szakszövetség 22 tagú igazgatótanácsában. A tapasztalatlanság volt a legfőbb ellenérv, éspedig az, hogy Mutu 2018-ban kezdte edzői pályáját, az FC Voluntari vezetőedzőjeként dolgozott egy rövid ideig, majd szinte csak formálisan volt az U21-es román válogatott szövetségi kapitánya. Mint ismeretes, azzal a csapattal végül is Mirel Rădoi ment el a tokiói olimpiára, és Mutu nem is tiltakozott ellene. Tavaly nagy csinnadrattával bejelentették, hogy a másodosztályból feljutó FCU Craiova 1948 Adrian Mutut szerződteti, ám az együttműködés igencsak rövidre sikerült, az oltyán klub vezetőit nem győzte meg az élvonal újoncának szereplése a 2021-2022-es bajnokság alapszakaszában. A csapat a kiesőjelöltek zónájában van, jelen állás szerint osztályozót kellene játszania a bennmaradásért.

A meglehetősen erős befolyással rendelkező román sportsajtó az utóbbi időszakban két dologra hívta fel a figyelmet. Egyik az, hogy Bölöninek húsz éve nincs közvetlen kapcsolata a romániai futballal. (Ezt a hátrányát állítólag a szövetségi kapitány munkáját segítő jó erős itthoni stábbal ellensúlyoznák.) A másik dolog, amire a sajtó figyelmeztetett, a román futball utóbbi évtizedeinek történetében először fordulna elő olyan fonákság, hogy edzői eredményt egyáltalán felmutatni nem tudó és komolyabb edzői tapasztalattal nem rendelkező jelölt kerüljön a szövetségi kapitányi tisztségbe. A célzás egyértelműen Adrian Mutura vonatkozik, és emiatt történhetett az e heti fordulat a bukaresti „kapitánykeringő” kottájában. Adrian Mutut játékosként minden idők egyik legjobb romániai labdarúgójaként említik, elsősorban emiatt került fókuszba a kapitányjelölések során. Tucatnyi romániai és külföldi csapatban megfordult, a listán olyan márkanevek szerepelnek, mint Inter Milánó, Parma, Juventus Torinó, Fiorentina vagy Chelsea London. A román válogatottban 77-szer szerepelt, 35 gólt lőtt.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük