Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Most kell legyőzni az Artegót

Most kell legyőzni az Artegót Sport

Ma ismét Sepsiszentgyörgyre látogat az egyetlen együttes, amelyet nem sikerült legyőznie a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapatának , a 19 órától kezdődő összecsapáson adott tehát a lehetőség a „törlesztésre” az Artego Bydgoszcz ellen. Az Európa-kupa csoportkörből a kieséses szakaszba jutó zöld-fehérek a legjobbkor győznék le a lengyel gárdát.

Hirdetés
Hirdetés

A Zoran Mikes vezette Sepsi–SIC négy győzelemmel és két vereséggel a második helyen jutott tovább a női Európa-kupa E csoportjából: oda-vissza verte török és svéd ellenfelét, illetve mindkét mérkőzésen kikapott lengyel vetélytársától. A lengyelek ugyanilyen teljesítménnyel léptek tovább az első helyről, az összesített táblázatban a 24 továbbjutó közül a 16. és a 17. helyet foglalták el, ám miután a kieséses szakasz első nyolc helyezettje erőnyerő az első fordulóban, a 9-24. helyezettek párosítása révén a két együttes ismét egymással szembe került.

– Az, hogy kétszer kikaptunk, csak plusz motivációt ad nekünk, hiszen utólag legyőztünk olyan együtteseket, amelyektől ők vereséget szenvedtek. Nos, ha ez előfordulhatott, az azt kell, hogy jelentse, hogy nekünk is megvan a magunk esélye, és minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni azért, hogy „törlesszünk” a lengyel csapattal szemben – mondta el tegnapi sajtóértekezletén Zoran Mikes.

Felvetésünkre, hogy miként kerülhető el egy olyan „összeomlás”, amilyen éppen a lengyelek elleni itthoni mérkőzésen következett be, amikor is lányainknak egy negyed alatt mindösszesen két pontot sikerült dobniuk, a mester azt válaszolta: ez „nem példátlan” a sporttörténelemben, és biztos benne, hogy tíz év múlva a szurkolók nem arra fognak emlékezni ebből az idényből, hogy mekkorát buktak az egyik negyedben, hanem arra, hogy „oda-vissza” megverték a Galatasarayt.

Chrissy Givens szerint a lányok minden mérkőzésre úgy mennek ki, hogy győzni akarnak.

– Az Artego nem egy legyőzhetetlen együttes. Egy vesztes meccs után nem kifogásokat kell keresni, hanem meg kell vizsgálni, hogy mit hibáztunk. Kielemeztük azokat a mérkőzéseket, leszűrtük a tanulságokat. Azután győztünk a Galata ellen, ez meghozta az önbizalmunkat. Minden meccs a saját kezedben van – meg kell nyerni! – mondta a tapasztalt légiós.

Rusz István csapatfőnök közölte: a buszok a már megszokott időben és útvonalon közlekednek: a Gólya utcából indulnak 18 és 18 óra 15 perckor (ha kell, további buszokat állítanak be), a központ és az állomás érintésével mennek a csarnokhoz, visszafelé sem hagynak senkit az Arénánál. A jegy 15 lej, gyerekeknek ingyenes, a bérleteseknek fenntartják helyeiket.

A meccs előtt karácsonyi ajándékokat gyűjtenek Böjte Csaba ferences rendi szerzetes gyerekeinek, arra kérik azokat, akik becsomagolják az ajándékokat, hogy írják rá, hogy kinek (fiúnak, lánynak, hány évesnek) szánják. 

Végezetül Zoran Mikes azt mondta: arra számít, hogy minthogy ez a legmagasabb szintű mérkőzés, ahová a csapat eljutott, a legtöbben lesznek az Arénában. „Gyertek és szurkoljatok, mert igen nagy szükség van rátok” – szólt a rajongókhoz a bosnyák sikerkovács.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük