Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Már kezdi felfogni a sikert

Michelisz Norbert szerint élete eddigi legstresszesebb versenye volt a malajziai hétvége, amelyen megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, és ezzel a magyar autósport történetének legnagyobb sikerét érte el.

A Hyundai 35 esztendős pilótája kedden délben érkezett meg a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahol egy órán át fogadta a gratulációkat, osztogatta az autogramokat és készítette a szelfiket rajongóival. A sajtótájékoztatón elmondta, az idei nürnburgringi verseny után kezdte érezni, hogy reális esélye lehet a világkupa-elsőségre, melyet leginkább annak köszönhet, hogy a szezon második felében egyre javult a teljesítménye, és ebben a szakaszban ő gyűjtötte a legtöbb pontot. „Irtózatos feszültség volt bennem, amikor láttam, hogy a sepangi verseny az időjárás miatt egy hatalmas szerencsejáték lesz” – vallotta be az újdonsült bajnok.

Hirdetés
Hirdetés

Hamilton a favorit

A csapatfőnökök után a versenyzők is Lewis Hamiltont ítélték a 2019-es szezon legjobbjának. Az F1 hivatalos oldala a szezon lezárultával megkérte a csapatok főnökeit, hogy rangsorolják az idény tíz legjobb versenyzőjét. A szavazáson a Ferrari kivételével valamennyi gárda első embere részt vett, és Lewis Hamiltont választották meg a mostani kiírás legjobbjának. A világbajnok Max Verstappent és Charles Leclerc-t előzte meg.

Most közzétettek egy másik listát is, a versenyzőkét. A mezőny tagjait is felkérték, hogy értékeljék egymást, a 20 résztvevő közül 15 meg is tette ezt. A kivételt a Mercedes és a Ferrari duója, valamint Kimi Räikkönen képezte. A kollégák ugyancsak Lewis Hamiltont vélték a szezon legjobbjának, és náluk is a két feltörekvő fiatal, Max Verstappen és Charles Lerclerc végzett a dobogós helyeken. Mögöttük azonban változott a helyzet. Miközben a főnököknél a bajnoki ezüstérmes Valtteri Bottas, majd az ötödik helyen záró Sebastian Vettel következett, addig a versenyzők a McLarennel az alsóház legjobbjaként végző Carlos Sainzot emelték a 4. pozícióba, Bottast megelőzve. Mögé a főnökök listájához képest két helyet előrelépő Daniel Ricciardo került, a másik listán csak 10. Lando Norris pedig a 7. helyen zárt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük