Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Miniszter mutatja be Széltolót

Miniszter mutatja be Széltolót Sport

Amint megírtuk, tizenhét romániai és magyarországi fogat nevezett be a nemzetközi fogathajtó versenyre, amelyet július 2-4. között szervez meg az oltszemi maratonhajtó pályán a bodoki önkormányzat, Kovászna Megye Tanácsa, a Román Lovas Szövetség és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés

Azt is megírtuk korábban, hogy május végétől a Szemafor Széltoló névre hallgató kisbéri-félvér ménnel gazdagodott az oltszemi Mikó-kastély lóállománya Magyarország Agrárminisztériumának és az Állami Ménesgazdaság Szilvásváradnak köszönhetően.  A szilvásváradi állami ménesből Háromszékre szállított tenyészállat az utolsó fedező mének egyike abból a kisbéri vérvonalból, amelynek eredete Oltszemen gyökerezik. Szilvásváradról egyébként a budapesti Európa-bajnokságra készülő két négyes és egy kettesfogat érkezik a megmérettetésre. Az értékes mént, Szemafor-Széltolót pedig dr. Nagy István agrárminiszter mutatja be Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter társaságában június 2-án, pénteken 11 órától.

A harmadik nemzetközi fogathajtó verseny pénteken 10:30-kor a Rétyi Fúvószenekar fellépésével veszi kezdetét, Szemafor Széltoló kisbéri- hivatalos bemutatását követően, 11:30-tól az esemény díjhajtással folytatódik. Szombaton, 11 órától a maratonhajtással indul a program, majd 14 órától látványos lovas kaszkadőr bemutatót láthat a közönség, 16 órától pedig fellép a Titán zenekar. Vasárnap, 11 órakor akadályhajtáson mérik össze tudásukat a fogatok, majd 14 órától Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter jelenlétével veszi kezdetét a díjátadás. A rendezvény alatt állandó programként gyerekudvar várja a kicsiket, a felnőtteket pedig kézműves vásár, illetve lacikonyha.

Az esemény az érvényben lévő járványügyi korlátozásoknak megfelelően látogatható, ugyanakkor a közegészségügyi igazgatóság kezdeményezésére a rendezvény ideje alatt az orvosok és egészségügyi asszisztensek várják azokat, akik immunizálni szeretnék magukat a koronavírus ellen. Két sátorban történik az oltás, az egyikben a Pfizer-BioNTech által kifejlesztett vakcinát, a másikban a Johnson&Johnson-féle egydózisú védőoltást adják. Az oltásra előzetes bejelentkezés nélkül, a személyi igazolvány felmutatásával jelentkezhet minden 16 évnél idősebb személy. A 18 év alatti kiskorúak szülő/gyám kíséretében kaphatják meg az oltást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások