Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aranyesélyes a Sepsi OSK?

Aranyesélyes a Sepsi OSK? Sport

A prosport.ro hírportál a romániai Liga 1 fordulóinak kisorsolásával kapcsolatosan azt írja, a 2021-2022-es bajnokság megnyerésének fő esélyese az FCSB, az Univesristatea Craiova, a CFR Kolozsvár és a Sepsi OSK. A „top-4-es” voltaképpen a 2020-2021-es bajnokság első négy helyezettje, ám valami okból elsőként említik az FCSB-t, harmadikként a címvédő CFR-t, negyedikként a Sepsi OSK-t – a felsorolás nyilván lehet véletlenszerű is.

Hirdetés
Hirdetés

Az új (104.) bajnoki idény 2021. július 17-én kezdődik (alig három hét múlva!), és a tervek szerint 2022. május 21-én végződik. Az első forduló mérkőzései: Sepsi OSK – Academica Clinceni, Dinamo Bukarest – FC Voluntari, CFR Kolozsvár – FC U Craiova 1948, Rapid Bukarest – Chindia Targoviste, Gaz Metan Medgyes – CS Mioveni, UTA – Viitorul (Farul) Konstanca, Universitatea Craiova – FC Arges Pitesti, FC Botosani – FCSB. A Sepsi OSK további négy mérkőzése: a második fordulóban a Chindiánál, a harmadik fordulóban itthon a CS Mioveni-nel, a negyedikben Konstancán a Hagi csapatával (az elnevezés egyelőre a régi), az ötödikben itthon az FC Argessel. A tavalyinál sokkal „szelídebb” rajtnak mutatkozik.

A Liga1 bajnokság lebonyolítási rendszere nem változik, immár hetedszer rendeznek felsőházi (play off) és alsóházi (play out) rájátszást. Az alapszakasz után 6 csapat küzd a bajnoki címért és dobogóért, 10 pedig a kiesés ellen. Az alsóház 9. és 10. helyezettje kiesik a Liga 2-be, ahonnan a két első feljut. A Liga 1 alsóházi rájátszásának 7. és 8. helyezettjei osztályozót játszanak a Liga 2 bajnokság felsőházának 3., 4. helyezettjeivel (a hetedik a negyedikkel, a nyolcadik a harmadikkal). Az új idényben nem két, hanem csak egy 21 éven aluli játékos szerepeltetése lesz kötelező. Emellett mind a 16 csapat számára kizáró jellegű feladat az utánpótlásképzés, vagyis saját gyerek- és ifjúsági korosztályú csapat(ok) léte, működtetése.

Románia az UEFA-érték-rangsorban elfoglalt 28. helyéből adódóan csak egy csapatot indíthat a Bajnokok Ligája 2022-es selejtezőiben és hármat a Konferencia Liga 2022-es selejtezőiben. Az Európa Ligában nem lesz romániai induló közvetlen módon, de a fejlemények függvényében lehet esélye odajutni a bajnoknak.

A Sepsi OSK ilyen felállásban játszott kedden a Bischofshofen ellen:

  1. félidő: Began – Csiszer, Sousa, Tincu, Ștefănescu – Eder, Vașvari – Ashkovski, Aganovic, N. Tamaș – Dumiter
  2. félidő: Niczuly – Dimitrov, Păun, Mitrea, Ispas – Fofana, V. Mitrea – Bărbuț, Anass, Golofca – Chunchunkov
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük