Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Méltó helytállás Santiagóban

Méltó helytállás Santiagóban Sport

Október 23. és 27. között Santiago de Chilében zajlott a kadét, junior és huszonegy év alatti korosztályok WKF karate-világbajnoksága. A vébének háromszéki résztvevője is volt a sepsiszentgyörgyi Bartos Norbert személyében, a megyeszékhelyi Sport-All Sport Club és az MTK Budapest sportolója a magyar válogatott tagjaként utazott a világversenyre, ahová nevelőedzője, Vass Hunor is elkísérte.

A magyar küldöttség közel tizennyolc órás utazást követően érkezett meg a tüntetésektől és demonstrációktól hangos Santiago de Chilébe. Vass Hunor edző elmondása szerint a kialakult helyzet miatt kijárási tilalom lépett életbe, vagyis este nyolc után nem hagyhatták el a szállásukat, továbbá napközben is korlátozottan közlekedhettek a fővárosban. A magyar válogatottat fokozott figyelem kísérte végig az eseményen, hiszen konzuli védelmet is kérvényeztek. Módosították a világbajnokság lebonyolítási programját, a verseny helyszínét a sportolók nem közelíthették meg egyszerre. Japán, Svájc és Svédország visszalépett a részvételtől és hazautazott, ezzel is szavatolva küldöttségük biztonságát. A világbajnokságon induló 29 magyar sportolót három edző – Fischer Mihály, Papp Miklós és Egri Tamás – készítette fel a rangos világversenyre.

Bartos Norbert a kadét korosztályban a +70 kilogrammos súlycsoportban lépett küzdőtérre előnyerőként, ahol a chilei–német párharc győztesével küzdött meg. A háromszéki karatéka a továbbjutó chilei Duran Ruben Amaro Lincopi ellen diadalmaskodott (2–1), viszont a folytatásban alulmaradt a francia Selwynn Merillel szemben (4–0). Az elődöntőben a francia versenyző is kikapott a jordániai Ibrahim Shamountól, ez egyben azt is jelentette, hogy Bartos nem küzdhetett tovább a vigaszágon. Végeredmény: 1. Mohammad Aljafari (Jordánia), 2. Hossam Ghonem (Egyiptom), 3. Vasco Melo (Portugália) és Viktor Sevcsenko (Ukrajna).

Hirdetés
Hirdetés

A magyar válogatott többi tagjának sem sikerült érmet szereznie, a legjobb eredmény a junior korosztály -61 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Béres Botond nevéhez fűződik, aki az ötödik helyen zárt. A világbajnokságot ezúttal a jordániai, az egyiptomi, a marokkói és a tunéziai versenyzők uralták, valamint jól szerepeltek a török sportolók is, az európai karatékák kevés kiemelkedő eredményt hoztak össze a dél-amerikai világversenyen.

Vass Hunor edző elmondta, kisebb pihenő után folytatják a munkát, és készülnek a jövő évi budapesti korosztályos Európa-bajnokságra, viszont addig még két kvalifikációs versenyen vesznek részt. Köszönik Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, az Orex, a Simiro, a Twins Construct, a Comerț Ata, a Sport Világ és a Maravet támogatását, valamint a Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola vezetőségének, hogy elősegítette tanulója, Bartos Norbert felkészülését és részvételét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük