Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a rájátszás!

A Sepsi OSK – Viitorul mérkőzés utáni másodpercekben szinte bizonyossá vált: a háromszéki csapat nem veszíthet az utolsó fordulóban Kolozsváron, a CFR ellen, ha a felsőházi rájátszásban akarja folytatni az I. ligás labdarúgó-bajnokság 2018–2019-es idényét.

Hirdetés
Hirdetés

Néhány órával később jött a hír, a CFR jászvásári győzelme azt is jelenti, a még kiadó 3 helyre már csak négy csapat pályázhat: Astra, Sepsi OSK, Botoşani, Viitorul.

Több szempontot figyelembe véve, a papírforma alapján az OSK helyzete mutatkozott a legnehezebbnek. A vasárnap délutáni Botoşani – Gázmetán mérkőzés eredményének (1–1) tudatában viszont a kolozsvári pontra, pontokra már nincs olyan nagy szüksége az OSK-nak, hiszen a Viitorullal esetleg azonos pontszám az OSK-nak kedvezne. Az utolsó fordulóban Viitorul – Botoşani mérkőzés lesz, így a felsőházi rájátszáshoz elegendő a jelenlegi 37 pont.

A véghajrá viszont így is iszonyatosan nehézzé, bonyolulttá sikeredett. Az OSK néhány nap alatt kétszer játszik a CFR ellen. Előbb szerdán este, Sepsiszentgyörgyön a Román-kupában, majd Kolozsváron a bajnoki alapszakasz záró fordulójában. A sportszerű gondolkodásmód vonalán a cél mindkét mérkőzésen egyértelmű: a kupában továbbjutni, a bajnokságban legalább döntetlent kiharcolni vagy nyerni. A gond az, hogy az I. liga címvédőjével és az új bajnokság egyik fő esélyesével szemben sok-sok európai, jó közepes erősségű topcsapat is megizzadna, ha 4–5 nap alatt kétszer kellene előbb győzelemért, majd legalább döntetlenért pályára lépni.

Az észszerűség azt súgja, egyik feladatra kellene összpontosítani. Az agyféltekéink spekulatív bugyraiból vasárnap délutánig olyan gondolatok törtek előre, hogy az egyetemes kompenzáció törvénye alapján a CFR lépjen a Román-kupa elődöntőjébe, a Sepsi OSK maradjon a felsőházban. Ám mivel ez utóbbi immáron megvan, teljes erőbedobással lehet küzdeni a kupában, ahol a végső győzelem sem elérhetetlen. Ki tudja, talán még az európai szereplés is összejöhet…

A fiúknak, Diószegi Lászlónak pedig ezúton is gratulálunk a történelmi sikerhez!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük