Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hárman rendelkeznek három tornagyőzelemmel

Hárman rendelkeznek három tornagyőzelemmel Sport

Szombaton és vasárnap is az elődöntő jelentette a végállomást a Sepsi–SIC számára a három–három elleni női Román-kupa 9. és 10. fordulójában. A zöld-fehér mezesek a Sepsi Arénában rendezett megmérettetésen mindkét alkalommal a későbbi győztestől szenvedtek vereséget. Szombaton a Szatmárnémeti VSK, vasárnap a kézdivásárhelyi Bartók Ritát is soraiban tudó Aradi ICIM nyerte a tornát.

Hirdetés
Hirdetés

A Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó, Anca Șipoș és Kovács Renáta összetételű Sepsi–SIC szombaton az A-csoport első helyén zárt, miután 18–5-re legyőzte a Nagyváradi CSU, 22–20-ra pedig a Marosvásárhelyi VSK együttesét. A negyeddöntőben az Aradi ICIM volt az ellenfelük, akik ellen 13–11-re győzedelmeskedtek. A Sepsi–SIC az elődöntőben az Andreea Lazăr, Alexandra Uiuiu, Adina Pop és a Roxana Pane alkotta Szatmárnémeti VSK ellen lépett pályára, a partiumi gárda végig vezetve 21–15-re diadalmaskodva lépett tovább a döntőbe, ahol 17–9-re nyert a Bukaresti Agronomia ellen, így harmadik tornagyőzelmét ünnepelhette.

Az előző turnékhoz hasonlóan a Román Kosárlabda-szövetség a vasárnapi 10. fordulóra sem sorsolta újra a csoportokat, vagyis a zöld-fehér mezesek újfent a Marosvásárhelyi VSK-val és a Nagyváradi CSU-val mérték össze erejüket a csoportkörben, hasonló végkifejlettel, előbbi ellen 19–7-re, utóbbi ellen 21–10-re nyertek. A negyeddöntőben a szentgyörgyi együttes revánsot vett a szombati vereségért, és 14–12-re felülmúlta Szatmárnémeti csapatát, viszont az elődöntőben tehetetlennek bizonyult a lendületesen játszó Aradi ICIM-mel szemben, a későbbi tornagyőztes 21–11 arányban húzta be a győzelmet. A döntőben az aradiak 15–13-ra verték a fővárosi Agronomiát, és első sikerüket aratták a sorozatban.

A Bölöni Noémi, Kászoni Boglárka, Holinka-Miklós Hanna és Kovács Kincső alkotta Kézdivásárhelyi SE szombaton 14–9 arányú vereséggel debütált a Konstancai Phoenix ellen, majd nagy csatában 11–10-re legyűrte a Bukaresti Rapidot, így csoportmásodikként továbblépett a negyeddöntőbe, ahol 22–7 arányban hajtott fejet a későbbi győztes Szatmárnémetivel szemben. Vasárnap is a negyeddöntő jelentette a végállomást a céhes városi alakulat számára, amely ezúttal 16–15-re verte Konstancát, illetve 12–8-ra kapott ki a Rapidtól. A negyeddöntőben a későbbi győztes aradiak állították meg menetelésüket (21–7).

A tabellát egyébként a Sepsi–SIC, a Phoenix Știința Konstanca és a Szatmárnémeti VSK vezetik, mindegyik három-három tornagyőzelemmel, melléjük iratkozott fel a vasárnapi győztes Arad. A sorozatban május 25-én és 26-án rendezik a döntő tornát, ahol végső győztest hirdetnek a tizenkét résztvevő csapat közül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük