Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkaptuk az ajándékot a Mikulástól

Megkaptuk az ajándékot a Mikulástól Sport

Valóra vált minden háromszéki focidrukker álma szerda este azáltal, hogy a lehengerlően futballozó Sepsi OSK parádés győzelmet aratott a leghírhedtebb román labdarúgó klub, a FCSB ellenében. A 4–2 arányú győzelem annál inkább édesebb, mivel az ezt megelőző három találkozón egyszer sem sikerült betalálni a Becali-féle csapattal szemben.

A mérkőzés elején a nehéz, fagyos pálya bizonyult a legkeményebb ellenfélnek mindkét csapat számára, viszont a szívvel-lélekkel küzdő sepsiszentgyörgyiek alkalmazkodtak gyorsabban a körülményekhez, és sziporkázó támadásokat vezettek. A 32. percben a balszélen elszabadult Florin Ştefan tálalt a középen jól érkező Vaşvari elé, aki ugyan nem találta el a legjobban a játékszert, de ahhoz éppen elegendően, hogy az a botladozó Bălaşa lábáról bepattanjon a hálóba (1–0). Pár perc múlva felcserélődtek a szerepek, ezúttal Vaşvari szolgálta ki Ştefant, aki parádés mozdulattal, sarokkal talált be (2–0).

Hirdetés
Hirdetés

A második félidőben sem lassított a tempón a Sepsi OSK, és ismét Vaşvari került előtérbe, azáltal, hogy kiharcolta az idény első büntetőjét az OSK számára, Morais szabálytalankodása folytán. Tandia köszönte a lehetőséget, és szezonbeli nyolcadik gólját szerezte (3–0). Nem volt vége ezzel a meccsnek, Nicolae Dică a sérült Man helyére beküldte Raul Rusescut, aki előkészítette Coman fejesgólját (3–1), majd szabadrúgásból szépített (3–2). Nemcsak Dică, hanem Eugen Neagoe is inspiráltan cserélt, a véghajrában beállt Mensah adta meg a kegyelemdöfést a fővárosi sztárcsapatnak (4–2). A román rekordbajnok még sokáig megemlegeti az első szentgyörgyi kiszállását, annál is inkább, mivel legutóbb 2013-ban kasszíroztak ennyi gólt, akkor a Viitorul lépte le őket 5–2 arányban.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 18. forduló: Sepsi OSK – FCSB 4–2 (2–0), gólszerzők: Vașvari (32.), Ștefan (36.), Tandia (53. – tizenegyesből), Mensah (90+4.), illetve Coman (61.), Rusescu (88.). Győzelmüknek köszönhetően a piros-fehérek pontszámban beérték, és jobb gólkülönbségüknek köszönhetően megelőzték a Viitorullal leikszelő Medgyesi Gázmetánt (2–2), így előléptek a rangsor ötödik helyére léptek. Nincs megállás, hétfőn újabb mérkőzés vár a piros-fehérekre, 17.30-tól fogadják az FC Botoșani csapatát.

Hirdetés
Hirdetés

– Nagyon boldog vagyok, mert sikerült legyőznünk a bajnokság egyik legjobb csapatát, a FCSB színeiben az ország legértékesebb labdarúgói játszanak. Nagyon jól játszottunk, sőt, helyenként látványosan. A játékosaim fel tudtak emelkedni az ellenfél szintjére, sőt, számos tekintetben felül is múlták őket, ez meglátszik az eredményjelzőn is. A fiúk dicséretet érdemelnek a játékért, és azért az erőbedobásért, amellyel végig küzdöttek. Az egyik legjobb meccsünket játszottuk, nem könnyű négy gólt lőni az FCSB-nek. De szerénynek kell maradnunk, és komolyan kell készülnünk a hétfői újabb mérkőzésünkre. Ha ezt is megnyerjük, nagy eséllyel pályázhatunk a felsőházi rájátszásra – nyilatkozta Eugen Neagoe vezetőedző.

A 19. forduló programja: szombaton 17 órától Hermannstadt–Dinamo, 20 órától Kolozsvári CFR–Medgyesi Gázmetán; vasárnap 14 órától Jászvásári Poli–Dunărea Călărași, 17-től Astra Giurgiu–Concordia Chiajna, 20 órától FCSB–Viitorul; hétfőn 17.30-tól Sepsi OSK–FC Botoșani, 20 órától Krajova–Voluntari.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük