Mindenféle

Egy kínai tudós, Ho Csian-kuj bejelentette, áldásos munkája eredményeként világra jött egy ikerpár, akiknek génjeit ő módosította, hogy ellenállók legyenek a HIV-fertőzéssel szemben. Ugyanis a kutatásban résztvevő pároknál az apukák mind HIV-hordozók. Mielőtt heurékát kiáltana a lelkes olvasó, a kétely kis manója néhány kérdést súg a fülembe. Ha egy Göring-féle tudósnak lesz meg a műszere, mit fog összeeszkábálni?

De ha nem is gondolunk rosszindulatra, volt ugye már eset, hogy a páciens egészséges lábát szerelték le a szórakozott dokik. Szóval, ha a pénzes pár beadja a rendelést: lányt kérünk Einstein eszével, egy Miss Universe szépségével, egy mesterszakács tudásával és egy kanca erejével, de valahogy kancaszépséggel, Einstein konyhatudásával és egy szilikoncica eszével bújik ki a baba?

Komolyra fordítva a szót, borzalmas következményei lehetnek a gonosz célokra felhasznált tudománynak. 1903-ban a Wright- fivérek még amolyan parittyaszerkezetből libbentették egy picikét fel a repülőgépnek alig mondható szerkentyűjüket, tizenöt év múlva már halálosztó gépezetként használták a világháborúban. És a HIV-szerencsétlenség tiszta, erkölcsös élettel megelőzhető, talán a kutatásokat ilyen irányba kellene fordítani.

Erősen peches emberfaj a politikus. Van esze, vág, mint a borotva, ragyogó, világmegváltó ötlete támad, de mindig csak amikor már késő, mert ellenzékbe került. Akkor követel fizetésemelést, adócsökkentést, ingyenes parkolást és pincsikutya-kozmetikát, luxusszállodának beillő kórházat csinos ápolónővel minden beutalt tata mellé. Ejsze náluk férne el egy génkezelés, hogy hamarabb essen le a tantuszuk, amíg a kormányrúd a kezükben van!

Ha el kell távolítani a községháza-feliratot, ki tilthatja meg, hogy egy (vagy három, négy) közeli ház kapujáról nyílvessző és felirat mutassa: az a Községháza. Valamint az erőszakkal eltávolított emlékeinkből kis, mozgó kiállítást rendezni, turistaszezonban több nyelven hirdesse egy nép fájdalmát.

Ha minden kisgyerek gyönyörű és ártatlan, a gyászjelentések szerint pedig minden jobb létre szenderedett páratlan, hűséges, áldott jólélek volt, honnan annyi gazember? Na, ezt kutassa és kezelje Ho Csian úr!

Zubreczky Antal

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.