Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megismételték a bravúrt

Megismételték a bravúrt Sport

A Sepsi–SIC Isztambulban is bebizonyította, hogy nem volt véletlen a hazai pályán aratott 16 pontos siker, és a visszavágón is legyűrte az Euroliga és kétszeres Európa-kupagyőztes Galatasarayt, 70–78 (23–30, 14–13, 15–18, 18–17) arányban.

Nem ígérkezett könnyűnek a törökországi kiszállás, és bár Mandache dobta a mérkőzés első kosarát, erre a házigazdák laza 7–0-val válaszoltak. A Sepsi–SIC nem hagyta magát, Pasic és Mandache őrült triplázásba fogott, aminek köszönhetően a zöld-fehérek átvették a vezetést és az irányítást. Potyogtak a kosarak, energikusnak és motiváltnak tűnt a Mikes-csapat, amely hét pontos előnnyel fordult a második negyedre (23–30).

Hirdetés
Hirdetés

Sok hiba tarkította a játékot a folytatásban, eladott labdák, támadóhibák mindkét oldalon. A 15. percre négy pontra felzárkózott a hazai gárda (32–36), de Butler és Pasic visszaállította a megnyugtató előnyt, majd egy Mikes időkérés után Gödri-Părău varrt be egy távolit, 37–43-nál mentek félidőre a felek.

Macaulay kosara vezette fel a harmadik felvonást, a hazaiak rákapcsoltak, így 41–43-nál a lehető legjobbkor jött Pasic triplája, innen tért magához a Sepsi–SIC, és állította vissza a megnyugtató előnyét. Az 52–61-ról induló záró szakaszban sem engedte közelebb férkőzni ellenfelét a szentgyörgyi bajnokcsapat, megérdemelten húzta be a továbbjutást érő győzelmet!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük